Vrei 140.000 de dolari pe an? Vezi cum te angajezi la Google

Luni, 13 Iunie 2011, ora 13:45
1923 citiri
Vrei 140.000 de dolari pe an? Vezi cum te angajezi la Google

In acest an, Google demareaza cea mai mare campanie de angajari de pana acum. Bryan Power, manager HR la Google, vine cu o serie de sfaturi pentru cei care se viseaza in Googleplex.

Daca ai norocul de a fi invitat la un interviu la Google, trebuie sa stii ca cel mai bine este sa incepi cu prezentarea unui "tablou" personal cat mai concis si cat mai precis posibil.

Fiecare cuvant din CV trebuie sa aiba sens, iar cei care aplica trebuie sa fie in stare sa faca diferenta dintre responsabilitati si realizari.

Power spune ca nu de putine ori s-a intalnit cu oameni care nu au stiut exact cum sa se prezinte pe ei si calitatile care-i recomanda si diferentiaza de alti 10.000 de candidati.

Daca ai condus o echipa de vanzari, vorbeste despre castigurile generate de alegerile tale si cu cat ti-ai depasit tintele propuse.

"Unii oameni au tentatia de a scrie absolut totul, in CV. Insa acesta ar trebui sa contina numai realizarile importante, nu este cazul unei enciclopedii a tot ceea ce s-a facut anterior", mai sfatuieste Power, potrivit Mashable.com.

Cautatorii de talente

Spre deosebire de alte companii, Google angajeaza oamenii care au talente nu seturi de aptitudini.

"Google stie care lumea se schimba rapid si avem nevoie de oameni care se pot adapta la fel de rapid", spune reprezentantul gigantului motoarelor de cautare.

In consecinta, recrutorii Google nu se uita numai la realizarile profesionale. Ei vor sa stie ce fel de oameni sunt candidatii, in afara mediului de lucru.

De obicei, la interviurile Google, primii care sunt respinsi sunt cei interesati mai degraba de ce poate sa faca Google pentru ei. Sunt cei care intreaba ce titlu va avea jobul lor si cati oameni vor avea in subordine.

Interviul

Procesul de recrutare incepe cu un interviu prin telefon, care se poate intinde la mai multe conversatii. Cei care trec de aceasta etapa sunt chemati la sediu pentru un set de interviuri cu pana la 5 membri ai grupului pentru care aplica.

La aceste interviuri, candidatii trebuie sa se astepte atat la o parte de expunere a CV-ului si experientei proprii dar si la o parte de dialog deschis despre companie si viitorul acesteia.

"Unii pleaca de la interviu simtind ca au participat la o discutie despre directia web-ului si nu la un interviu".

Nu exista un cod vestimentar standard pentru aceste interviuri. Au fost oameni imbracati in tricou si pantaloni scurti care au socat cu intelectul lor. Au fost si oameni la patru ace care nu erau pregatiti.

Vezi cum poti aplica pentru un job la Google aici

#job google, #angajare google, #interviu angajare, #job, #google , #stiri Google