Yahoo pregateste anunturi online pentru telefoanele mobile

Miercuri, 28 Martie 2007, ora 09:18
970 citiri

Cel mai cunoscut portal din lume, Yahoo, a anuntat un nou serviciu disponibil clientilor si utilizatorilor de telefoane mobile, pentru a-si continua campania de a deveni numarul unu in site-urile dedicate echipamentelor de buzuar.

Practic este vorba de un site pe care doritorii vor putea incarca anunturi online, dar care vor putea fi citite in special de posesorii de telefoane mobile. Se pare ca publicitatea pe celulare este unul din cele mai la moda servicii, care va cunoaste o crestere exponentiala in urmatorii ani. Pe de alta parte este adevarat ca utiliztorii de telefoane mobile au foarte putine site-uri care pot fi vizitate pe micul ecran al celularului. Astfel, Yahoo spera sa impuste doi iepuri deodata: sa atraga vizitatori din randul tinerilor si sa atraga reclame de la marile companii, oficialii din marketing fiind interesati de acest fenomen.

Reclamele vor fi vizibile atat in reteaua de site-uri mobile a Yahoo cat si in site-urile partenerilor Yahoo care vor include reclame speciale pentru cei care intra de pe telefonul mobil. Pentru a fi sigur ca proiectul merge bine, Yahoo va oferi partenerilor tehnologie speciala pentru a instala cu succes serivicii pentru telefonul mobil, in special motorul de cautare accesibil pe celular.

Deocamdata, Yahoo nu are o retea de parteneri foarte extinsa, cum are de exemplu principalul rival, Google, care lasa aproape orice site sa includa reclamele sale. Reteaua Yahoo este destul de mica, iar cand vine vorba de site-uri accesibile pe telefonul mobil, numarul lor este si mai mic. Practic e vorba de MobiTV, un site care si-a propus sa transmita clipuri video de accesat pe mobil, Go2, un serviciu de Pagini Aurii online si producatorul de browsere Opera, care are o versiune pentru celular.

"Continuam sa ne dezvoltam agresiv pe segmentul telefoane mobile, avansam rapid si speram sa avem toate piesele din puzzle la loc cat mai rapid", a declarat Steve Boom, vicepresedinte pentru divizia broadband si servicii mobile.

Yahoo, numarul doi pe Internet dupa popularul Google, incearca sa devina numarul unu in telefoane mobile, pentru ca spera ca acest segment va deveni mai popular pe viitor si asa va recuceri locul intai la nivel mondial. Cu toate acestea, despre Google se spune ca pregateste chiar un telefon mobil propriu, dar este mai sigura informatia conform careia pregateste un pachet soft mai bun pentru utilizatorii de celulare. Noul motor de cautare pentru telefoane mobile al Yahoo, OneSearch, este optimizat pentru ecranul mic al telefonului mobil si este promovat ca fiind cea mai buna solutie disponibila acum.

Analistii sunt de acord ca Google nu are un succes deosebit inca pe telefonul mobil. Astfel, Yahoo spera ca va putea mentine ritmul, daca in domeniul Internetului continua sa piarda teren in fata rivalului sau.

Interesul pentru domeniul mobil a fost confirmat saptamana aceasta de AdMob, o firma start-up care vrea sa furnizeze reclame pe celular, care a anuntat ca a primit o investitie de 11 milioane de dolari pentru a putea porni afacerea.

Bloombiz