Yahoo si Google lucreaza la un sistem de e-mail imposibil de spart

Vineri, 08 August 2014, ora 13:15
1524 citiri
Yahoo si Google lucreaza la un sistem de e-mail imposibil de spart
Sursa foto: Reuters

Yahoo si Google vor colabora pentru dezvoltarea unui sistem de e-mail mai sigur, care va face aproape imposibila citirea mesajelor utilizatorilor de catre hackeri sau agentii guvernamentale, conform celor de la The Wall Street Journal.

Anuntul demonstreaza intentia celor doua companii de a imbunatatii securitatea impotriva spionajului si a atacurilor cibernetice dupa ce Edward Snowden a dezvaluit detalii depre programul de supraveghere desfasurata de Agentia Nationala de Securitate a SUA, informeaza Reuters.

Google, Microsoft si Facebook au decis deja sa cripteze traficul intern de date dupa aparitia informatiilor privind spionajul cibernetic. De asemenea, companiile au mai aplicat si alte masuri care au contribuit la cresterea nivelului de securitate.

Si Yahoo si-a modificat sistemul de e-mail, astfel incat utilizatorii pot compune mesajele intr-o fereastra separata, criptata, metoda prin care nici compania nu mai poate accesa continutul acestora.

Ieri, Google a anuntat ca incurajeaza dezvoltatorii de pagini de Internet sa creasca nivelul de securitate prin criptare, acesta fiind unul dintre factorii care determina stabilirea pozitiei in rezultatele obtinute prin propriul motor de cautare.

#yahoo google, #securitate cibernetica, #sistem mail, #securitate mail , #stiri Google