Youtube, la un pas sa faca o achizitie de un miliard de dolari. Ce cumpara

Luni, 19 Mai 2014, ora 14:00
1451 citiri
Youtube, la un pas sa faca o achizitie de un miliard de dolari. Ce cumpara

Divizia YouTube a grupului american Google este aproape de achizitia unui serviciu de video-streaming, pentru un miliard de dolari, pentru care a concurat cu mai multi rivali, inclusiv cu Microsoft, au declarat surse apropiate situatiei.

Este vorba despre Twitch cu care a convenit deja asupra pretului, iar acum au mai ramas de stabilit detalii precum cat de independenta va ramane compania dupa preluare, a spus una dintre surse pentru portalul The Verge.

Twitch a evaluat mai multe variante si a ajuns la concluzia ca YouTube reprezinta cea mai buna optiune pentru a putea sustine ritmul puternic de crestere din ultimii ani.

Compania a fost infiintata in 2011 si permite utilizatorilor sa transmita si sa priveasca clipuri video din jocuri. Twitch, cu peste 45 de milioane de utilizatori, a atras fonduri de 20 de milioane de dolari de la investitori in 2013 si va inregistra, probabil, profit in acest an.

Capitalul nu este problema companiei, intrucat a avut suficiente oferte din partea investitorilor, a spus una dintre surse. Twitch are nevoie de un partener care sa-i ofere suport la nivel global pentru volumul foarte mare de inregistrari si difuzari live de continut video.

Desi compania nu este foarte cunoscuta de catre cei care nu sunt pasionati de jocuri, in orele de varf inregistreaza un trafic de date mai ridicat decat giganti precum Facebook si Amazon.

Microsoft si alte companii au inaintat propuneri serioase, dar YouTube a fost considerata cea mai buna varianta, a spus una dintre sursele The Verge.

#achizitia Twitch, #divizia YouTube Google, #serviciu video streaming Twitch, #utilizatori youtube , #stiri Google