Basescu - "Romania are toate centurile puse" pentru 2012

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 20:48
1056 citiri
Basescu - "Romania are toate centurile puse" pentru 2012
Traian Basescu

Romania nu va intra in derapaj economic atat timp cat va respecta decizia luata alaturi de reprezentantii FMI, BM si UE. "Avem toate centurile de siguranta puse," sustine presedintele Traian Basescu.

"In linii mari pot sa va spun si ca analiza a fost mare in ceea ce priveste ce se intampla in regiune si evenimentele care pot afecta Romania. Va pot spune ca e exclus, atat timp cat stam in programul stabilit cu TROICA, ca Romania sa intre intr-un derapaj. Avem toate centurile de siguranta puse," spune Presedintele.

Conform acestuia, in caz de probleme, avem asigurate, prin acordurile semnate, 3,5 miliarde euro de la FMI si 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana. De asemenea, el a mai mentionat ca exista si o resursa de 32 miliarde euro la BNR.

"Sigur ca evolutia economica a regiunii ne afecteaza nivelul in care ne finantam, nu numai deficitul de 1,9% din PIB, ci si cele 56 de milioane de RON pe care trebuie sa le imprumutam pentru a rostogoli imprumuturile pe termen scurt. Daca Romania se mentine in acordul cu Fondul, UE si BM, si daca Guvernul isi respecta programul la care s-a angajat, cred ca ne putem permite sa fim optimisti cu privire la evolutia noastra, cu atat mai mult cu cat e convenit ca Romania va mentine bugetul de investitii," spune Basescu.

Conform Presedintelui, investitiile guvernamentale au fost un motor de crestere, ca si agrigultura. El a precizat ca s-au deblocat o serie de masuri normative pentru a se putea lucra si pe timp de iarna in zonele care nu impun limite termice. Basescu a dat ca exemplu saparile la terasamentele autostrazilor, care pot fi facute si atunci cand temperaturile scad sub 0 grade.

Basescu precizeaza ca spera ca Romania va avea o crestere economica peste media europeana, nu doar pentru anul viitor, ci si pentru anul in curs. El mai avertizeaza ca angajamentele luate alaturi de FMI, UE si BM, trebuie respectate in anul care vine si "demagogia anului electoral" nu are ce cauta in 2012.

"Ar fi pacat ca pentru niste voturi sa fie batjocorit efortul urias pe care l-au facut romanii si in 2010 si in 2011," considera Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Traian Basescu intalnire FMI, #buget 2012 Traian Basescu, #situatie economica zona euro influenta Romania , #Guvernul Romaniei