Biris: Dupa caderea Guvernului, multe lucruri vor fi blocate!

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 15:47
1478 citiri
Biris: Dupa caderea Guvernului, multe lucruri vor fi blocate!

Gabriel Biris, membru al Consiliului Consultativ desemnat de premierul Ungureanu este de parere ca aprobarea motiunii de cenzura nu face decat sa blocheze functionarea unor sisteme.

"Ce se va intampla? Multe lucruri vor fi blocate, nu vor functiona nici macar cum functionau pana acum. Sper sa fiu eu pesimist. Sunt subiectiv pentru ca stiam ce urma sa se faca dupa propunerile de la Consiliul Consultativ. Ce masuri ar putea lua guvernul Ponta? Sa reintroduca cotele progresive? O sa vedem", a declarat Biris pentru Business24.

Gabriel Biris considera ca organizarea noului Guvern va duce la blocarea luarii oricaror decizii pentru urmatoarele doua-trei luni.

"In momentul in care se schimba guvernul nu va mai face nimeni nimic asteptand sa fie inlocuiti ori asta inseamna ca putem uita de orice discutie impotriva evaziunii fiscale, de absorbtia fondurilor europene. Putem uita de toate lucrurile acestea pentru ca vor trebui cel putin doua trei luni de zile ca sa isi puna oamenii acolo", a precizat avocatul.

Potrivit acestuia Guvernul Ungureanu nu putea face mai multe in cele 80 de zile de mandat.

"Exclus ca guvernul Ungureanu sa fi facut mai multe in cele doua luni. Cred ca din momentul asta vom vedea cum incep sa scada procentele USL-ului. Pentru ca din cauza nenorocirii de sistem, ca totul este ultra politizat si ca inclusiv femeile de serviciu in anumite institutii sunt puse politic. Statul roman nu este ca statul belgian sa functioneaza doi ani de zile fara Guvern" a precizat Gabriel Biris.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a cazut, dupa ce motiunea de cenzura depusa de USL a fost adoptata cu 235 de voturi, potrivit senatorului Puiu Hasotti.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu s-a confruntat, vineri, cu prima motiune de cenzura. Diferenta dintre majoritatea si minoritatea parlamentara, adica intre Putere si Opozitie, a tinut de cateva voturi.

Victor Ponta este propunerea USL pentru pozitia de prim ministru.

"Am facut un lucru bun pentru Romania, deoarece 6 luni sunt suficiente sa incepem drumul spre reconstructia Romaniei, sunt foarte importante", a declarat Victor Ponta.

"Am fost onorat sa conduc un asemenea guvern. Ma bucur ca in am reusit sa facem ceea ce trebuie pentru tara. Eu, personal, nu mi-am spus ultimul cuvant", a declarat fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu.

Pentru ca Guvernul sa fi fost demis, era nevoie de 231 de voturi.

Motiunea de cenzura a fost initiata de 116 senatori si deputati. Votul a fost secret, cu bile.

Statisticile votarii:

- Numarul total al deputatilor si senatorilor, 460.

- Numarul celor prezenti: 259

- Voturi exprimate: 248

- Voturi anulate: 4

- Voturi valabile exprimate: 239

- Voturi pentru adoptarea motiunii de cenzura: 235

- Voturi impotriva motiunii de cenzura: 4

#Gabriel Biris guvern Ponta, #motiune cenzura Biris, #Biris guvern Ungureanu, #declaratii Gabriel Biris , #Guvernul Romaniei