Blanculescu: Guvernul Ponta trebuie sa reduca urgent CAS si TVA la alimente

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 18:06
1770 citiri
Blanculescu: Guvernul Ponta trebuie sa reduca urgent CAS si TVA la alimente

Ionel Blanculescu considera ca Guvernul Ponta trebuie sa ia urgent mai multe masuri, precum reducerea TVA la alimentele de baza, scaderea contributiilor asigurarilor sociale (CAS), dar si oprirea vanzarilor de actiuni detinute de stat la companiile strategice.

"Reducerea TVA de la 24% la 5% la alimentele de baza, in special in agricultura, pe intreg lantul, de la producator la comerciant, ar putea reduce tentatia evaziunii fiscale si ar asigura cresterea veniturilor la bugetul de stat prin plata respectivei taxe, a declarat Ionel Blanculescu.

"De asemenea, reducerea CAS, in principiu a impozitarii fortei de munca, pentru a incuraja crearea de noi locuri de munca si consolidarea celor existente, reprezinta un element ce ar trebui sa se transforme in 'religie nationala', avand in vedere ca acelasi lucru se intampla in Uniunea Europeana", a mai mentionat acesta.

Citeste mai multe despre Blanculescu: Guvernul Ponta trebuie sa reduca urgent CAS si TVA la alimente pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Blanculescu masuri economice Guvern Ponta, #masuri economice Victor Ponta, #Ponta reducere TVA alimente, #Ponta reducere CAS , #Guvernul Romaniei