Blanculescu: Numele noului premier depinde de "culoarea" Guvernului

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 15:36
1393 citiri
Blanculescu: Numele noului premier depinde de "culoarea" Guvernului

Inlaturarea guvernului Ungureanu face parte dintr-un joc politic, interesele economice ale Romaniei fiind pe ultimul plan intr-un an electoral.

"E joc politic. Romania are doua agende - una politica si una economica. Agenda politica care tine capul de afis anul acesta care duce la lupte electorale, duce la tot felul de astfel de fenomene. Agenda economica e cu totul alta", a declarat economistul Ionel Blanculescu pentru Business24.

Decizia parlamentului este insa finala, si trebuie sa ne conformam desi Guvernul Ungureanu a realizat "destule" in doar doua luni de la investirea in functie.

Intrebat daca Mihai Razvan Ungureanu si ministrii sai ar fi putut face mai multe, Ionel Blanculescu sustine ca, in mod realist, nu, deoarece s-au facut oricum destule intr-un interval atat de scurt.

In ceea ce priveste posibile masuri luate de viitorul guvern, Blanculescu afirma ca e devreme de analizat, deoarece depinde de ce vrea Presedintele si de "culoarea" pe care o va purta executivul.

"E dificil de spus pentru ca nu stim ce vrea Presedintele acum. Daca vrea politic, premierul poate sa fie numit fie de la USL, fie in continuare de la PDL, fie sa mearga pe o varianta, asa cum a solicitat si Iliescu, pe un guvern de tranzitie, guvern tehnocrat, care sa nu aiba treaba nici cu stanga, nici cu dreapta. Sunt trei variante si pe toate trei sunt mai multe nume", conchide economistul.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a cazut, dupa ce motiunea de cenzura depusa de USL a fost adoptata cu 235 de voturi, potrivit senatorului Puiu Hasotti.

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu s-a confruntat, vineri, cu prima motiune de cenzura. Diferenta dintre majoritatea si minoritatea parlamentara, adica intre Putere si Opozitie, a tinut de cateva voturi.

Victor Ponta este propunerea USL pentru pozitia de prim ministru.

"Am facut un lucru bun pentru Romania, deoarece 6 luni sunt suficiente sa incepem drumul spre reconstructia Romaniei, sunt foarte importante", a declarat Victor Ponta.

"Am fost onorat sa conduc un asemenea guvern. Ma bucur ca in am reusit sa facem ceea ce trebuie pentru tara. Eu, personal, nu mi-am spus ultimul cuvant", a declarat fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu.

Pentru ca Guvernul sa fi fost demis, era nevoie de 231 de voturi.

Motiunea de cenzura a fost initiata de 116 senatori si deputati. Votul a fost secret, cu bile.

Statisticile votarii:

- Numarul total al deputatilor si senatorilor, 460.

- Numarul celor prezenti: 259

- Voturi exprimate: 248

- Voturi anulate: 4

- Voturi valabile exprimate: 239

- Voturi pentru adoptarea motiunii de cenzura: 235

- Voturi impotriva motiunii de cenzura: 4

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demitere guvern 2012, #demitere guvern Ungureanu, #motiune de cenzura 2012 , #Guvernul Romaniei