Boc: Alegerile comasate, mai usoare pentru economia romaneasca

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 11:14
1226 citiri
Boc: Alegerile comasate, mai usoare pentru economia romaneasca

Premierul Emil Boc a sustinut joi, in plenul Legislativului, ca miza comasarilor alegerilor locale si parlamentare in 2012 o constituie greutatile economice pe care le presupune anul viitor si i-a invitat pe parlamentari sa respinga motiunea de cenzura.

"Miza alegerilor comasate in anul 2012 o constituie greutatile pe care le presupune anul economic 2012. Spun asta intr-o maniera sincera si directa. Anul 2012 va fi un an dificil atat din punct de vedere extern, cat si din punct de vedere intern", a afirmat Boc, in plenul Parlamentului, dupa citirea motiunii de cenzura "Dupa 22 de ani, democratia in pericol".

El a precizat ca, din punct economic, Romania trebuie sa tina cont de situatia din UE, in contextul in care prognozele de crestere economica au fost revizuite in scadere, iar criza datoriilor suverane a atins cote "fara precedent".

Seful Executivului a subliniat ca miza anului 2012 este consolidarea economica a Romaniei.

"Le multumesc romanilor si coalitiei Guvernului care au sustinut in aceasta perioada de timp eforturile Romaniei pentru a nu intra in colaps", a adaugat Boc.

El a tinut sa multumeasca parlamentarilor pentru adoptarea legii bugetului de stat pe anul 2012.

"Pentru prima data in ultimii 20 de ani o majoritate parlamentara are forta, are intelepciunea si are capacitatea sa iasa din metehnele pomenilor si populismelor electorale si sa adopte un buget in interesul Romaniei si al tuturor cetatenilor acestei tari", a afirmat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc, #alegeri comasate, #an economic 2012, #criza datoriilor suverane , #Guvernul Romaniei