Bugetul Secretariatului General al Guvernului, micsorat in 2012

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 14:25
1116 citiri
Bugetul Secretariatului General al Guvernului, micsorat in 2012

Bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru 2012 a fost avizat, luni, de comisiile de administratie publica din Camera Deputatilor si Senat, varianta propusa fiind de peste 700 milioane de lei, cu peste 250 milioane mai mic decat in 2011.

"Bugetul din acest an se include si el in pozitia de restructurare, astfel incat fata de executia preliminara din 2011 de 964.821 de mii de lei, propunerea pentru 2012 este de 712.362 mii lei, ceea ce insemana ca raportul 2012/2011, executia preliminara fata de prevederea bugetara reprezinta 73,83%", a declarat secretarul de stat din SGG Eugen Georgescu.

El a precizat ca doar in cazul a doua institutii aflate in subordine bugetul va fi mai mare fata de anul precedent, deoarece au in derulare proiecte cu fonduri nerambursabile si cofinantarea trebuie asigurata.

"In rest suntem in restrictie bugetara", a adaugat Georgescu.

Chestionat despre imobilele pe care RA-APPS, regie aflata in subordinea SGG, le va vinde, el a precizat ca sumele astfel obtinute se fac venituri la bugetul de stat.

"Cuatumul bugetului a fost proiectat restrictiv, urmand aceleasi precepte ale bugetului de stat. Pe masura ce se vor vinde, se vor face evaluari la toate aceste imobile, atunci se va lua o decizie si se va corecta, a precizat secretarul de stat.

"Procedura: odata cu aparitia legii, Consiliul de Administratie va face licitatie pentru acei evaluatori, care vor avea un program in care va trebui sa-si indeplineasca ritmic, atfel incat sa se termine cat mai repede evaluarea tuturor acestor apartamente, nu numai a imobilelor, cat si a apartamentelor in parte", a conchis Georgescu.

Membrii comisiilor pentru administratie publica din Camera Deputatilor si Senat au dat aviz favorabil bugetului SGG, cu majoritate de voturi.

#buget secretariat guvern, #buget 2012, #reduceri buget 2012 , #Guvernul Romaniei