Centralele imprumuta carbune si pacura din rezerva de stat ca sa treaca peste iarna

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 09:30
1721 citiri
Centralele imprumuta carbune si pacura din rezerva de stat ca sa treaca peste iarna
Imprumut pentru caldura

Guvernul a decis scoaterea din rezerva de stat a peste 1,18 milioane de tone de carbune energetic si 137.000 de tone de pacura pentru asigurarea energiei electrice si termice pentru populatie, pe perioada iernii.

"Este vorba despre o cantitate de peste 1,18 milioane de tone de carbune energetic si 137.000 de tone de pacura pentru 17 operatori economici. Masura a fost luata pentru asigurarea, pe perioada iernii, a energiei electrice si termice pentru populatie", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, conform NewsIn.

Cantitatile reprezinta un imprumut, pana la 31 octombrie 2012, pentru unele centrale electrice si termice aflate in administrarea Ministerului Economiei sau in administrarea unor autoritati locale.

Imprumutul cantitatilor de pacura pentru trei dintre operatorii economici - CET Iasi, SC Uzina Termoelectrica Giurgiu SA si SC Electrocentrale Oradea SA - se poate face pana la 31 martie 2012 numai dupa restituirea cantitatilor de combustibili imprumutate anterior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#caldura iarna, #intretinere iarna, #agent termic, #caldura electricitate, #gurvern romania, #ioana muntean , #Guvernul Romaniei