Companiile de stat care au primit bani in ultima sedinta de Guvern din 2011

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 17:13
992 citiri
Companiile de stat care au primit bani in ultima sedinta de Guvern din 2011
Guvernul Romanei / Sursa foto: roplace.ro

Comania de stat Imprimeria Nationala, alaturi de Aeroporturi Bucuresti, Administratia Canalelor Navigabile si Monitorul Oficial au primit, vineri, aprobare pentru rectificari bugetare din partea Guvernului.

Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A este o companie nationala aflata sub autoritatea Ministerului Finantelor Publice, Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" - SA se afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, iar Compania Nationala "Administratia Canalelor Navigabile" SAse afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Printre companiile care au beneficiat de rectificari se numara si Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. si Regia Autonoma "Monitorul Oficial", regie autonoma aflata sub autoritatea Camerei Deputatilor.

De asemenea, tot vineri au fost publicate in Monitorul Oficial doua ordine prin care Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a aprobat bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2011 al Autoritatii Feroviare Romane, respectiv , bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2011 al Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV. Ambele institutii se afla in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Pe 21 decembrie, surse guvernamentale declarau pentru NewsIn ca rectificarile bugetare pentru companiile de stat au fost amanate, nu respinse. Potrivit acestora, "unele dintre aceste companii vor putea primi bani, pana la sfarsitul anului, prin rectificare bugetara", iar "un criteriu esential este acela ca respectivele societati sa nu aiba probleme de management".

"In sedinta de Guvern (de pe 21 decembrie, n.r.) au fost amanate solicitarile depuse de cateva companii de stat, in vederea majorarilor alocarilor bugetare. Printre acestea se numara operatori din subordinea Ministerului Transporturilor, C.N. Romtehnica, din subordinea Ministerului Apararii, Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca, aflata in subordinea Ministerului Muncii ca si SC Monitorul Oficial", au precizat sursele citate.

Pe lista celor care mai vor fonduri suplimentare se numara insa si societati mult mai importante, precum Transgaz si Romgaz.

Tot pe 21 decembrie, in timp ce sedinta de la Palatul Victoria era in desfasurare, presedintele Traian Basescu a declarat la RRA ca "domnii manageri" ai companiilor de stat care si-au depasit bugetele nefacand restructurari si dand contracte la "clientela" s-au dus la Emil Boc sa ceara sume in plus prin rectificare, dar au fost refuzati. Basescu mai spusese ca spera ca premierul va lua masurile necesare in cazul acestor manageri neperformanti si ii va concedia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern romania, #rectificare bugetara Romania , #Guvernul Romaniei