Doltu: FMI nu vine pentru a majora sau scadea vreo taxa

Marti, 14 August 2012, ora 14:52
1598 citiri
Doltu: FMI nu vine pentru a majora sau scadea vreo taxa

Fondul Monetar International nu vine la Bucuresti pentru a majora sau a scadea vreo taxa, ci pentru a verifica realismul de indeplinire a parametrilor asumati la inceputul anului, a declarat Secretarul de Stat din Ministerul Finantelor Publice, Claudiu Doltu.

"Stiu ca unii oameni privesc discutiile autoritatilor cu FMI ca pe un episod in urma caruia 'ceva ar mai putea sa pice la leafa' sau 'vreo taxa majora sa creasca sau sa scada', ca 'Fondul sa ne mai lase sa facem ceva sau sa nu ne lase'. Nu este cazul de asa ceva.

Discutiile pe care autoritatile le-au avut acum cu 'Fondul' - de fapt cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala - au constat in principal in analizarea performantelor economiei in prima parte a anului si verificarea realismului catorva parametri pentru intregul an 2012 fixati inca la inceputul acestui an", a mentionat Doltu.

Potrivit secretarului de stat, rezultatele financiare confirma angajamentul Guvernului de a consolida stabilitatea fiscala.

"Inflatia va continua sa ramana la un nivel mic, deficitul bugetar in anul 2012 nu va depasi 3% din produsul intern brut (conform metodologiei de calcul a Uniunii Europene), echilibrul extern reflectat de contul curent al balantei de plati externe arata o imbunatatire substantiala - toate aceste evolutii confirmand determinarea autoritatilor de a promova politici prudente si de a consolida stabilitatea fiscala", a declarat Claudiu Doltu.

#Doltu discutii FMI, #declaratii Doltu FMI, #delegatie FMI Romania Doltu , #Guvernul Romaniei