Fenechiu: Nu vreau sa mai fim o natie de asistati

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 15:43
1185 citiri
Fenechiu: Nu vreau sa mai fim o natie de asistati

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca si-ar dori ca Romania sa nu mai aiba nevoie de un acord cu Fondul Monetar International si de niciun acord stand-by, insa acest lucru nu poate fi facut decat atunci cand economia functioneaza.

"Mi-as dori ca Romania sa nu mai aiba nevoie de un acord cu FMI si nici de un acord stand-by, pentru ca esti asistat doar atunci cand nu poti sa rezolvi niste lucruri, cand esti incompetent. Eu nu vreau sa mai fim o natie de asistati, ci sa fim o natie pe picioarele noastre, dar acest lucru nu-l putem face decat atunci cand economia functioneaza", a spus Fenechiu intr-o emisiune difuzata duminica la ProTV.

Acesta a precizat ca, in perioada urmatoare, se va pune problema prelungirii acordului cu FMI, pentru ca nu au fost indeplinite o serie de obiective.

"Cred ca la jumatatea anului se va a pune problema prelungirii acordului cu FMI. Nu este o chestiune pe care am discutat-o, insa multe obiective nu sunt indeplinite, incepand de la arierate si continuand cu privatizarea companiilor si multe altele. Dincolo de asta, avem in continuare nevoie de banii de la FMI pentru ca, din nefericire, ei au fost luati si tocati", a spus ministrul Transporturilor.

Potrivit sursei citate, Romania nu ar mai avea nevoie in momentul de fata de alti bani de la FMI fiindca se gaseste intr-o situatie economica care-i permite sa se imprumute foarte ieftin de pe piata internationala.

"Nu cred ca mai avem nevoie de alti bani de la FMI, mai ales ca Romania se gaseste astazi intr-o situatie economica care-i permite sa se imprumute foarte ieftin de la multe institutii financiare din lume. Eu, de cand sunt ministru al Transporturilor, am foarte multe oferte", a adaugat seful MT.

Board-ul Fondului Monetar International /(FMI) a aprobat pe 15 martie prelungirea cu trei luni a acordului stand-by cu Romania, pana la 30 iunie 2013. Acordul trebuia sa expire la 30 martie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Fenechiu acord FMI, #Fenechiu declaratii FMI, #Romania acord FMI , #Guvernul Romaniei