Geoana: E esential sa primim banii de la FMI in septembrie

Marti, 04 August 2009, ora 15:49
1384 citiri
Geoana: E esential sa primim banii de la FMI in septembrie

Liderul PSD, Mircea Geoana, a facut marti un apel catre colegii lui de guvernare sa faca un efort in aceasta saptamana ca Romania sa primeasca in septembrie o noua transa din imprumutul de la FMI, care este esential pentru economia romaneasca.

"In aceasta saptamana se afla la Bucuresti delegatia FMI care analizeaza daca Romania va primi la 15 septembrie a doua transa a imprumutului.

Stim deja ca a doua perioada a anului va fi foarte dificila, dar este obligatoriu ca Romania sa poata sa obtina acest imprumut pentru a fi demarate investitiile si lucrarile din infrastructura. Aceasta saptamana este decisiva, de aceea fac apel la Guvernul Romaniei sa gasim aceste solutii ca sa indeplinim conditiile", a declarat Geoana la Sibiu, unde a participat la intalnirea senatorilor PSD.

Liderul PSD a mai spus ca in ceea ce priveste iesirea din criza vin vesti bune din SUA, acolo de unde a pornit criza, si conform unei teorii in cel putin noua luni si Europa isi va reveni usor.

"Sper sa putem traversa impreuna acest moment dificil din toamna si speram ca la anul ne vom reveni", a mai declarat liderul PSD.

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale din toamna, Geoana a spus ca este timpul ca in urmatorii cinci ani sa fie o alta formula la conducerea Romaniei, si spera ca oamenii vor face cea mai buna alegere.

Liderul PSD a mai spus ca se va infiinta o comisie parlamentara de ancheta si pentru Radu Berceanu daca exista indicii serioase in ceea ce priveste cheltuirea banului public sau alte probleme.

#fmi, #geoana, #imprumt, #mircea , #Guvernul Romaniei