Georgescu: Romania va imbina austeritatea cu cresterea economica

Luni, 18 Iunie 2012, ora 18:05
1344 citiri
Georgescu: Romania va imbina austeritatea cu cresterea economica

Romania va incerca sa imbine masurile de austeritate cu cele de crestere economica, in ton cu tendinta europeana, a declarat luni ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

"Romania e o tara importanta in plan european, dar sunt tari mai importante. Noi ne dorim ca masurile de austeritate sa mearga in paralel cu cresterea economica", a spus ministrul, adaugand ca resursele aflate la dispozitia sa vor fi ajustate in functie de evolutia economica a Romaniei si de contextul international.

In ceea ce priveste aderarea la zona euro si efectele nefaste pe care aceasta miscare le-a avut asupra economiei grecesti, Georgescu afirma ca Romania va intra in zona euro cand va fi pregaita din punct de vedere al economiei reale.

Cu privire la alegerile parlamentare din Grecia, ministrul spera ca lucrurile sa mearga bine si sa se poata forma un nou guvern care sa ajute tara in aceasta perioada de criza, in contextul in care marea ingrijorare este ca nu se va putea forma o coalitie de guvernare stabila.

"Speram ca zona euro sa se consolideze. Intern, noi stam bine si suntem pregatiti pentru socuri externe. Stabilizarea situatiei din Grecia ne va crea si noua premise de crestere economica", este parerea ministrului de Finante, Florin Georgescu.

#ministrul Finantelor Georgescu, #crestere economica romania, #masuri austeritate Florin Georgescu , #Guvernul Romaniei