Guvernul ar putea stabil noi conditii de introducere pe piata a benzinei si motorinei

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 12:35
1355 citiri
Guvernul ar putea stabil noi conditii de introducere pe piata a benzinei si motorinei

Guvernul ar putea lua in discutie, in sedinta de miercuri, un proiect de hotarare privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a benzinei si motorinei, dar si a unui mecanism de monitorizare a emisiilor de gaze cu efect de sera, potrivit agendei de lucru a Executivului.

Pe masa Cabinetului Ponta s-ar putea afla si un proiect de hotarare privind aprobarea efectuarii concedierilor colective, precum si a numarului de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati in anul 2012, la S.C Electrocentrale Deva S.A. si care vor beneficia de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii.

Un alt proiect de hotarare aflat pe agenda sedintei vizeaza modificarea unui act normativ privind stabilirea numarului autorizatiilor de munca ce pot fi eliberate strainilor in acest an.

Totodata, Guvernul ar putea aproba, miercuri, un proiect de lege privind ratificarea primului Memorandum suplimentar de intelegere intre Uniunea Europeana si Romania, semnat la Bucuresti la data de 14 septembrie 2011 si la Bruxelles la data de 27 decembrie 2011.

Pe ordinea de zi se mai afla si un memorandum care are ca tema aprobarea mandatarii reprezentantilor statului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C Electrocentrale Bucuresti S.A (ELCEN) pentru a dispune masurile legale ce se impun in vederea negocierii termenilor si conditiilor in care societatea dispune anularea penalitatilor calculate pentru neplata si/sau plata cu intarziere de catre RADET a obligatiilor contractuale.

De asemenea, va fi supus aprobarii si un memorandum care se refera la aplicarea unor corectii financiare pentru 4 programe operationale finantate din Instrumentele Structurale, precum si o nota privind stadiul actiunilor in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate de Comisia Europeana impotriva Romaniei, pentru care a fost transmis un raspuns CE, ce contine angajamente neindeplinite, dar si al celor pentru care nu s-a implinit termenul procedural de raspuns.

#reglementari benzina, #sedinta Guvern pret benzina, #benzina Guvern , #Guvernul Romaniei