Guvernul Boc viseaza la deficit 0% in 2013

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 18:27
1570 citiri
Guvernul Boc viseaza la deficit 0% in 2013
Sursa foto: ziuaveche.ro

Tinta de deficit pe care Guvernul condus de Emil Boc doreste sa o atinga, in 2013, este de 0%. Premierul Romaniei sustine ca pentru anul viitor, exista o prognoza de deficit mai mica de 3% si ca Romania "merge, pentru 2012 pe tinta de 2,2%".

"In bugetul pe anul viitor, proiectul de buget merge cu 1,9%, daca nu se inrautateste situatia in euro, in Romania in special si in lume in general, avem posibilitatea sa majoram deficitul. In acest interval exista si loc pentru o majorare de pensii si salarii daca lucrurile nu se inrautatesc", a declarat premierul Emil Boc.

Acesta a explicat ca "deficitele trebuie sa fie permise sa fie mai mari, cand esti pe cadere economica pentru a ajunge la crestere. Cand este pe crestere, trebuie sa cobori deficitele, ca sa platesti datoriile".

In ceea ce priveste tinta de deficit pentru anul viitor, Emil Boc a precizat ca tinta este de 3%, asa cum s-a stabilit cu "presedintele Traian Basescu si cu Fondul National de Garantare".

Cheia de bolta a bugetului pe 2012

Premierul a mai declarat ca, pentru anul viitor, cheia de bolta a bugetului nu consta in "masuri populiste sau in promisiuni electorale" ci in "stimularea investitiilor si in crearea de locuri de munca".

"Guvernul va continua sa acorde ajutoare de stat, va sprijini marile investitii care creaza si locuri de munca. Veniturile in PIB cresc de la 33,4 la 33,7 miliarde de euro", zis Boc.

Guvernul va acorda garantii de 3,3 miliarde in 2012, la care se adauga si garantiile prin Eximbank.

Emil Boc a mai adaugat ca statul roman isi mentine obiectivul de aderare a monedei euro, in 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Emil Boc deficit bugetar, #Emil Boc crestere salarii, #Emil Boc buget 2012 , #Guvernul Romaniei