Guvernul pastreaza in 2013 prevederile aprobate de Boc privind cheltuielile in companiile de stat

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 15:37
2273 citiri
Guvernul pastreaza in 2013 prevederile aprobate de Boc privind cheltuielile in companiile de stat
Foto: obiectivuldesuceava.ro

Guvernul a prelungit joi aplicarea masurilor luate de fostul Cabinet Boc cu privire la rationalizarea cheltuielilor la companiile de stat, document prin care s-a cerut reducerea cheltuielor de protocol, iar salariile directorilor generali au fost plafonate la nivelul secretarilor de stat.

"Astazi s-a aprobat un memorandum privind rationalizarea cheltuielilor la companiile de stat. A fost necesar sa se aprobe acest document pentru ca memorandumul in vigoare isi inceta aplicabilitatea la 31 decembrie", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, dupa sedinta de guvern.

Intrebat daca sunt diferente fata de memorandumul anterior, Dragnea a raspuns ca "in mare sunt aceleasi prevederi", important fiind faptul ca documentul a fost adoptat, "pentru ca altfel exista riscul ca toate prevederile din memorandumul anterior sa nu mai poata fi aplicate".

Sunt pastrate prevederile privind acordarea de majorari salariale de maxim 3%, dar numai in cazul operatorilor economici care au inregistrat profit anul anterior, ca si cele privind reducerea cheltuielilor de protocol.

"Operatorii economici cu capital de stat, asa cum sunt definiti prin OUG 94/2011, vor prezenta bugetele de venturi si cheltuieli cu respectarea mai multor conditii, printre care se numara reducerea la minim a cheltuielilor totale, cu precadere a celor pentru donatii si sponsorizari, a cheltuielilor de protocol, ca si a cheltuielilor cu deplasarile in alte scopuri decat cele pentru productie", a explicat Dragnea.

El a mai spus ca "procentul utilizat pentru cresterile salariale in anul 2013 este de maxim 3%, dar numai pentru operatorii economici care au inregistrat profit in anul precedent". Salarizarea directorilor generali ramane la nivelul indemnizatiei pentrut functia de secretar de stat.

Intrebat de ce nu vor fi reduse si salariile directorilor adjuncti, Liviu Dragnea a admis ca "nu e corect ce se intampla" in aceste cazuri, insa a adaugat ca deocamdata nu pot fi aduse modificari intrucat "inca exista anumite impedimente ca de exemplu contractul de munca al acestora".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli companii stat 2013, #prevederi heltuieli 2013, #Liviu Dragnea cheltuieli companii stat , #Guvernul Romaniei