Guvernul scade la 75 de milioane de euro ajutorul de stat destinat Ford

Marti, 13 Martie 2012, ora 20:35
1253 citiri
Guvernul scade la 75 de milioane de euro ajutorul de stat destinat Ford

Guvernul a decis, marti, printr-o ordonanta de urgenta, sa reduca de la 143 de milioane de euro la 75 de milioane de euro ajutorul de stat acordat companiei Ford pentru planul de investitii din Romania.

"Contractul initial expira pe 19 martie si a trebuit reasezat conform noilor angajamente investitionale ale companiei. Vechile angajamente s-au modificat radical in acest moment, avand in vedere situatia din piata", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Intrebat daca Romania va lua masuri privind acest program de ajutor, daca Ford nu-si respecta noile angajamente, acesta a afirmat: "Vor exista masuri, evident, dar nu pornim de la ideea ca Ford nu-si respecta angajamentele".

Potrivit noului act normativ, care modifica o ordonanta de urgenta din anul 2008, din cei 75 de milioane de euro acordati, 38 de milioane de euro sunt destinati productiei de automobile, iar 37 de milioane de euro productiei de motoare.

Pana in prezent Ford a primit circa 31 de milioane de euro din ajutorul de stat, pentru productia de automobile, si inca 5,6 milioane de euro pentru motoare, acesti bani fiind luati in calcul in interiorul sumei de 75 de milioane euro prevazuta de noua ordonanta de urgenta, a mai explicat Dan Suciu.

Pentru a primi ajutorul de stat, Ford se angajeaza la un proiect de investitii pentru producerea de automobile in suma totala de 618,14 milioane de euro si la un proiect de investitii destinat produceri de motoare de 250,95 milioane de euro.

Ca urmare a noului acord, Ford va realiza intre 1 ianuarie 2013 si 31 decembrie 2017 o productie de automobile de 810.000 de unitati, iar in urmatorii cinci ani 1,5 milioane de unitati, a mai spus Suciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ford Romania ajutor Guvern, #ajutor de stat Ford, #productie ford , #Guvernul Romaniei