Guvernul strange cureaua in 2013: Fara tichete de masa, iar angajarile raman inghetate

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 15:35
2633 citiri
Guvernul strange cureaua in 2013: Fara tichete de masa, iar angajarile raman inghetate

Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta, va sista in continuare plata unor indemnizatii lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, va limita gratuitatile la transportul feroviar si va pastra inghetate angajarile in sistemul public.

Aceste drepturi nu au mai fost acordate incepand cu anul 2009, iar actualul guvern intentioneaza sa blocheze platile si anul viitor, conform unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor.

Documentul stabileste categoriile de plati si facilitati care nu vor fi acordate nici anul viitor, dupa modelul aplicat in ultimii ani de fostele guverne. Surse oficiale au declarat ca proiectul de ordonanta a fost aprobat de Guvern in sedinta de miercuri.

Astfel, institutiile si autoritatile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii, nu vor acorda nici anul viitor tichete de masa pentru angajati.

De asemenea, in bugetele acestor institutii nu vor fi prevazute sume pentru acordarea de tichete-cadou si tichete de vacanta. De asemenea, Guvernul va limita si anul viitor reducerile de tarife sau, dupa caz, gratuitatile la transportul feroviar in limita a 3 calatorii dus-intors sau 6 calatorii simple, conform OG 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, si va ingheta in continuare angajarile in sistemul public.

Astfel, prevederea care stabileste si in prezent ca se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice, cu exceptia celor aprobate de Guvern prin memorandum, va fi valabila si anul viitor.

Prin exceptie, ordonatorii principali de credite, in cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea unui procent de maxim 15% din totalul posturilor ce se vor vacanta, dar numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget. Pentru posturile din sistemul de invatamant de stat, urmarirea incadrarii in procentul de maxim 15% se realizeaza la nivelul intregului sistem.

#sedinta guvern Ponta, #tichete cadou, #tichete masa, #indemnizatii 2013 , #Guvernul Romaniei