Investitiile Exxon Mobil si OMV Petrom in Romania vor atinge 1 miliard de euro

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 15:46
2210 citiri
Investitiile Exxon Mobil si OMV Petrom in Romania vor atinge 1 miliard de euro

Exxon si OMV vor continua investitiile in Romania, acestea urmand sa atinga 1 miliard de euro, a declarat premierul Victor Ponta, inainte de sedinta de guvern. El a mai precizat, ca OMV urmeaza sa mai faca o investitie in valoare de 500 de milioane de euro pana la finalul acestei luni.

Premierul s-a intalnit, in cursul zilei de marti, cu conducerile companiilor Exxon Mobil si OMV-Petrom vizavi de operatiunile de explorare de gaze ale celor doua companii in Marea Neagra.

Premierul a mai mentionat ca este bucuros de faptul ca Romania a reusit sa se imprumute, marti, de pe pietele externe cu 750 milioane euro la o rata a dobanzii de 5,1%, in conditiile in care, de obicei, tara noastra se imprumuta cu 6%. Ponta a mentionat ca, in conditile in care alte state au probleme cu costul de finantare, cum ar fi Spania si Italia, operatiunea de marti a fost un succes pentru Romania.

"Aici pot sa va spun ca e vorba de Deutche bank, JPMorgan si BNP Paribas, banci care au suprasubscris aceasta emisiune de euro pe obligatiuni. E un semn bun pentru Romania ca economie, care vine din zona in care ne asteptam mai putin si care, din punct de vedere al creditarii si al predictibilitatii si a mesajului dat catre investitori, e extraordinar de bun", a spus Ponta.

In ceea ce priveste rezultatele economice ale Romaniei, Victor Ponta a declarat ca s-a inregistrat o crestere neta a veniturilor, tara noastra fiind una din putinele state europene care au avut un astfel de rezultat. In plus, el i-a sfatuit pe ministrii cabinetului sau, sa continue taierile de cheltuieli pentru bazine, partii de ski si altele asemenea, si sa canalizeze banii catre investitii serioase.

In ceea ce priveste transporturile, premierul a mai mentionat ca va trece metroul sub conducerea Primariei Bucuresti pentru a permite edililor sa ia decizii privind prioritizarea lucrarilor efectuate pentru crearea de noi magistrale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii Exxon OMV Romania, #finantare piete externe Romania, #emisiune titluri stat Romania , #Guvernul Romaniei