Liviu Voinea: Plata arieratelor, o conditie pentru a intra in Board-ul FMI in iunie

Sambata, 09 Martie 2013, ora 15:23
2117 citiri
Liviu Voinea: Plata arieratelor, o conditie pentru a intra in Board-ul FMI in iunie

Plata arieratelor la nivelul autoritatilor locale, cu o valoare de 1,18 miliarde lei, este o conditie pentru ca Romania sa intre in board-ul FMI in luna iunie, cand ar trebui facuta evaluarea acordului stand-by de tip preventiv, a declarat sambata la Antena 3, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

"Arieratele sunt de 1,18 miliarde si la nivelul autoritatilor locale, fata de 840 milioane la sfarsitul lunii decembrie. Mai sunt si alte plati restante care se apropie de termenul de 90 de zile si care vor deveni arierate si vor trebui platite. Noi avem o prevedere foarte clara in acordul cu FMI, nu intram in bordul Fondului Monetar International in iunie daca nu indeplinim aceasta conditie", a spus Liviu Voinea.

Ministrul a precizat ca intelegerea cu Fondul este de interes national, dar ca este si interesul statului sa plateasca datoriile astfel incat economia sa functioneze.

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, are tot sprijinul sau, in ciuda criticilor presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, subliniind ca are toata increderea in autoritatile locale, doar ca "nu fac ei Guvernul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Voinea arierate, #plata arierate, #Romania acord FMI , #Guvernul Romaniei