NATO a pus Parlamentul la cheltuieli. Vezi cat a platit Senatul pe sistemele informatice

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 14:15
1096 citiri
NATO a pus Parlamentul la cheltuieli. Vezi cat a platit Senatul pe sistemele informatice

Senatul Romaniei plateste 4,66 milioane lei, fara TVA, companiei Ager Business Tech SA pentru achizitia unui sistem informatic necesar desfasurarii conferintei NATO din perioada 7-10 octombrie 2011, potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

Contractul a fost atribuit in 29 august 2011 companiei Ager Business Tech SA, in urma unei licitatii restranse la care au participat doi ofertanti.

Astfel, compania care a castigat licitatia a furnizat echipament de retea, echipament si accesorii pentru computer, pachete software IT si servere de retea. Totodata, printre altele s-au achizitionat 158 de "statii de lucru portabile".

Potrivit caietului de sarcini, achizitia a fost necesara pentru implementarea unui sistem informatic si dotarea cu tehnica de calcul a Senatului Romaniei, necesare suportului informatic pentru buna desfasurare a conferintei NATO din perioada 7-10 octombrie 2011.

"In alegerea solutiilor solicitate, s-a tinut cont de dotarea prezenta si de urgenta realizarii pregatirilor in vederea bunei desfasurari a conferintei. A fost preferata ori de cate ori a fost tehnic justificat upgradarea echipamentelor existente, recurgandu-se la echipamente si solutii implementabile in termen scurt si cu grad sporit de predictibilitate in implementare pentru achizitiile de echipamente noi", se mentioneaza in document.

Alegerea procedurii de "licitatie restransa accelerata" a fost justificata de faptul ca sistemul informatic trebuia achizitionat pana la 5 august 2011, data la care avea loc prima vizita a Comisiei Tehnice NATO de verificare a conditiilor impuse pentru desfasurarea sesiunii NATO.

In perioada 7-10 octombrie 2011 s-a desfasurat in Romania, la Palatul Parlamentului, Sesiunea Anuala a Adunarii Parlamentare NATO.

#senat sistem informatic, #achizitie senat, #conferinta nato octombrie romania, #achizitii conferinta nato , #Guvernul Romaniei