Parintii ar putea avea o zi libera platita pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 19:23
1364 citiri
Parintii ar putea avea o zi libera platita pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor

Parintii ar putea beneficia de o zi libera platita pe an pentru ingrijirea sanatatii copiilor minori, potrivit deciziei luate, marti, de membrii Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala, care au adoptat raport favorabil la o initiativa legislativa propusa de mai multi parlamentari USL.

Propunerea legislativa privind ziua libera pentru ingrijirea sanatatii copilului ii are ca initiatori, printre altii, pe Ecaterina Andronescu, Elena Federovici, Gabriela Firea, Ilie Sarbu, Darius Valcov, Rovana Plumb si Rodica Nassar.

Initiatorii propun ca aceasta zi sa fie rezervata verificarii periodice a starii de sanatate a copiilor.

Potrivit proiectului, ziua libera ar urma sa se acorde la cererea unuia dintre parinti, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care rezulta controlul medical efectuat.

Initiativa legislativa mai stabileste ca indemnizatia pentru ziua libera sa se plateasca din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri si cheltuieli al angajatorului si sa fie egala cu salariul corespunzator unei zile lucratoare.

Initiatorii mai doresc ca familiile care au trei sau mai multi copii sa beneficieze de doua zile lucratoare libere pe an pentru verificarea sanatatii copiilor.

Proiectul va fi dezbatut de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

#zi libera parinti, #zi libera platita, #zi libera ingrijire copii , #Guvernul Romaniei