Ponta vrea ca 8 mai sa fie prima zi de lucru a noului Guvern

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 14:50
1174 citiri
Ponta vrea ca 8 mai sa fie prima zi de lucru a noului Guvern

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anuntat, sambata, la Brasov, ca isi doreste ca 8 mai sa fie prima zi de lucru a Guvernului pe care il va conduce, lista noului Executiv urmand sa fie prezentata marti, pe 1 mai, transmite corespondentul NewsIn.

Prezent la Brasov la lansarea candidatilor USL pentru alegerile locale, Ponta a anuntat, in premiera, calendarul pe care il va propune pentru instalarea noului Guvern.

"Imi propun ca marti, 1 mai, sa prezint lista Cabinetului. Apoi membrii viitorului Guvern vor avea la dispozitie doua - trei zile pentru a definitiva programele care vor forma programul de guvernare.

Imi doresc ca pe 7 mai sa merg in Parlament cu lista noului Guvern si cu programul de guvernare, iar, daca Parlamentul va acorda votul de investitura, imi doresc ca 8 mai sa fie prima zi de lucru a Guvernului, zi in care sa incepem aplicarea programului de guvernare", a declarat Ponta.

Premierul desemnat a adaugat ca pentru zilele urmatoare isi propune ca, impreuna cu inca ministrul Finantelor Bogdan Dragoi si cu echipa USL sa aiba o intalnire, chiar luni, cu delegatia FMI, Bancii Mondiale, Comisiei Europene care se afla la Bucuresti, pentru a arata viziunea viitorului Guvern in ceea ce priveste relatia cu organismele monetare internationale.

"Avem nevoie foarte repede de instalarea noului Guvern, o perioada mai lunga de incertitudine fiind in dezavantajul Romaniei", a precizat premierul desemnat.

#Ponta Guvern, #ministri guvern Ponta, #investitura Guvern Ponta , #Guvernul Romaniei