Pragul valoric in care statul poate incheia contracte fara licitatie, ridicat substantial din iulie

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 17:40
1976 citiri
Pragul valoric in care statul poate incheia contracte fara licitatie, ridicat substantial din iulie

Pragul valoric in limita caruia institutiile publice pot incheia contracte prin achizitie directa, fara licitatie, a fost dublat de la 15.000 euro la 30.000 euro pentru produse si servicii si ridicat de la 15.000 euro la 100.000 euro pentru lucrari, plafoane valabile incepand cu luna iulie acest an.

Majorarea substantiala a limitei valorice pentru achizitiile directe a fost pregatita atat de fostul Guvern Boc, cat si de actualul Executiv, dar decizia a fost de fiecare data amanata, pe fondul criticilor publice.

De aceasta data, insa, ridicarea pragului a fost aprobata in Camera Deputatilor, printr-un amendament introdus de reprezentanti ai grupurilor parlamentare PSD, PNL si minoritatilor nationale la o ordonanta aprobata de Guvern la sfarsitul anului trecut privind modificarea sistemului de achizitii publice, si a fost promulgata de presedintele Traian Basescu, urmand sa fie aplicata incepand cu luna iulie a acestui an.

La finele anului trecut, inainte de aprobarea acestei ordonante, Guvernul a anuntat oficial ca ia in calcul majorarea pragului la achizitiile directe, de la 15.000 euro la 30.000 euro, dar a renuntat pe fondul criticilor publice.

#contracte fara licitatie, #prag contracte fara licitatie, #contracte licitatie stat , #Guvernul Romaniei