Prioritatile Guvernului Ponta, discutate la Bruxelles

Duminica, 20 Mai 2012, ora 12:02
1317 citiri
Prioritatile Guvernului Ponta, discutate la Bruxelles

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, va efectua in zilele de 20 si 21 mai o vizita oficiala la Bruxelles, unde va discuta cu inaltii oficiali europeni despre prioritatile Guvernului Ponta privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV).

Agenda vizitei va include intalniri cu vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, comisar european pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, cu secretarul general al Comisiei, Catherine Day, precum si cu alti inalti oficiali europeni.

Potrivit MJ, scopul vizitei il constituie prezentarea principalelor prioritati ale Guvernului Romaniei cu relevanta pentru MCV, precum si prezentarea ultimelor progrese inregistrate in domeniul justitiei.

Mandatul comisarului european pentru justitie, Viviane Reding, cuprinde dezvoltarea politicilor care sa garanteze accesul la justitie pentru oricare cetatean european, atat in tara sa de origine, cat si in oricare dintre statele membre al Uniunii, luarea de masuri pentru respectarea Cartei Europene a Drepturilor Omului, precum si intreprinderea de actiuni pentru promovarea cetateniei europene, bazata in primul rand pe asigurarea dreptului la libera circulatie pe teritoriul Uniunii pentru toti cetatenii statelor membre.

Secretarul general al Comisiei Europene asigura coordonarea activitatilor si functionarea eficienta a institutiei. Catherine Day se ocupa de alinierea politicilor comunitare cu prioritatile politice al UE, de definirea si formularea obiectivelor strategice ale Comisiei, de planificarea activitatii institutiei, de resursele umane necesare activitatii Comisiei, precum si de legaturile Comisiei cu celelalte institutii europene, cu parlamentele nationale, cu organizatiile neguvernamentale.

Departamentele subordonate secretarului general sunt responsabile cu intocmirea rapoartelor Comisiei Europene pentru Romania si Bulgaria in cadrul MCV, precum si de dialogul cu autoritatile romane pe aceasta tema.

#prioritati guvern Ponta, #planuri guvern Ponta Bruxelles, #Titus Corleotean vizita Bruxelles , #Guvernul Romaniei