Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania si Bulgaria au semnat un acord privind traficul aerian

Romania si Bulgaria au semnat un acord privind traficul aerian


Romania a semnat luni cu Bulgaria un acord pentru instituirea unui bloc de spatiu aerian functional pentru eficientizarea zborurilor si a costurilor retelei de management al traficului in spatiul aerian al celor doua tari, a anutat MTI.

"Estimam ca utilizatorii spatiului aerian vor beneficia de o reducere totala a distantei de zbor cu aproximativ un milion mile/an, reducere care se reflecta in emisii CO2 considerabil reduse, precum si intr-o reducere de combustibil ars de aproximativ cinci mil. euro/an", a declarat secretarul de stat Alexandru Nazare.

"Asadar, vom avea rute de zbor mai scurte, iar, in final, pasagerii vor experimenta un timp redus de calatorie. Ne asteptam de la operatorii aerieni ca din momentul instituirii FAB-ului reducerile de costuri care se vor face sa se reflecte si in costul biletelor", a mai spus acesta.

Acordul priveste instituirea blocului functional de spatiu aerian Danube FAB intre Romania si Republica Bulgaria.

"Acordul Danube FAB, al cincilea acord pentru instituirea unui bloc de spatiu aerian functional din cele noua care sunt prevazute la nivel european, stabileste toate premisele necesare pentru realizarea unei capacitati optime a traficului aerian, a eficientizarii zborurilor si costurilor retelei de management al traficului aerian in spatiul aerian al Romaniei si al Republicii Bulgaria, mentinand astfel un inalt nivel de siguranta, fara a tine cont de frontierele nationale existente", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Semnarea acordului a avut loc in cadrul unei ceremonii desfasurate in marja reuniunii Consiliului de Ministri ai Transporturilor din Uniunea Europeana (TTE).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 824 ori