Tariceanu: Romania, mai putin capabila sa infrunte o criza decat era in 2009

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 19:40
1163 citiri
Tariceanu: Romania, mai putin capabila sa infrunte o criza decat era in 2009

Liderul deputatilor liberali, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut luni in timpul dezbaterilor generale din plenul Parlamentului ca proiectul bugetului de stat pe 2012 aplica "orbeste" reteta FMI numita austeritate, iar Romania astazi este mai putin capabila sa infrunte o criza decat era in 2009.

"Se vede din discurs ca domnul Boc aplica orbeste retetele FMI, reteta pe care o cunoastem cu totii de trei ani si care se numeste austeritate", a spus Tariceanu.

El a mai aratat ca guvernul nu a aplicat masurile de austeritate inca din 2009, asa cum a promis, deoarece era an electoral.

"Domnul Boc a amanat masurile pentru mijlocul anului 2010. Le-a aplicat cumintel, ca un cetatean pe care il duce Fondul legat la ochi si il plimba pe strada. Astazi ne-a spus ca la anul iesim din criza, se termina recesiunea. Nu stiu cine va mai crede", a spus liderul deputatilor PNL.

"Cei de la Fond vazand ca masurile pe care le-au preconizat nu au dat roade au venit anul asta si v-au spus sa mai bagati putina austeritate ca nu a fost de ajuns. Dumneavoastra, care nu prea intelegeti despre ce este vorba, iarasi elev constiincios, ii dati inainte cu austeritatea si economia se prabuseste in continuare", a mai Tariceanu.

Tariceanu a adaugat ca Romania astazi este mai putin capabila sa infrunte o criza decat era in 2009 cand "avea ceva osanza adunata"

"Din declaratiile celor care va tuteleaza de la FMI aflam ca Romania ar fi acum mai bine pregatita sa suporte o noua criza. Adica dupa ce ati luat masurile de ajustare pe care le-a preconizat Fondul, sau, cu alte cuvinte, dupa ce ati stors lamaia o data, de doua ori, credeti ca mai aveti de unde sa mai faceti o ajustare suplimentara", a spus Tariceanu.

El a adaugat ca foarte grav este ca nu exista nici un fel de perspectiva de iesire din criza din partea Guvernului.

"Bugetul pe 2012 trebuia sa vina cu solutii de iesire din criza, nu numai austeritate pe care o aplicati cu multa cerbicie. Fara investitii guvernamentale masive Romania nu va iesi din criza, investitii care trebuie facute in zona de infrastructura. Guvernul a taiat masiv de la investitii in ultimii trei ani", este de parere liderul PNL.

Majoritatea actuala si Guvernul mai au o problema: fetisizarea deficitului bugetar, dar ei nu inteleg ca a obliga Romania la un deficit structural de 0,5% inseamna a o condamna sa ramana o tara subdezvoltata", a mai spus Tariceanu.

#Tariceanu criza economica Romania, #Calin Tariceanu PDL , #Guvernul Romaniei