Tratatul pentru stabilitate a fost aprobat de Guvern

Marti, 28 Februarie 2012, ora 14:19
1467 citiri
Tratatul pentru stabilitate a fost aprobat de Guvern
Romania mai face un pas in integrarea in UE

Guvernul a aprobat, marti, "Tratatul pentru stabilitate, coordonare si convergenta in UE", acesta urmand a fi semnat pe 1 martie si de restul statelor UE.

"Tratatul pentru stabilitate, coordonare si convergenta in UE", document elaborat de curand la Lisabona, a fost aprobat de Guvern, urmand a primi si semnatura presedintelui Traian Basescu, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Tratatul ar urma sa fie asumat de statele sustinatoare din zona euro, dar si de Romania, pe 1 martie. In acest sens, coalitia de guvernare a adoptat recent un protocol prin care da unde verde semnarii documentului de catre presedintele Basescu.

Statele UE au convenit sa sustina in Parlament si sa adopte Legea de ratificare a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare in cursul anului 2012, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2012.

#tratat de fiscalitate, #tratat fiscal UE, #tratatul de la lisabona, #tratat stabilitate fiscala europa , #Guvernul Romaniei