Victor Ponta il ameninta iar pe Chitoiu: Ramaneti ministru daca rezolvati problema Oltchim

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 16:11
1849 citiri
Victor Ponta il ameninta iar pe Chitoiu: Ramaneti ministru daca rezolvati problema Oltchim

Premierul Victor Ponta i-a atras, miercuri, atentia ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, ca mai poate ramane in functie numai daca rezolva problema combinatului Oltchim.

"Domnul ministru Chitoiu, cand ne chemati la deschiderea primei sectii de la Oltchim? Vedeti ca dintre toti ministrii de la masa sunteti singurul despre care am anuntat ca veti mai fi ministru in Guvern daca rezolvati Oltchimul sau nu veti mai fi daca nu-l rezolvati, Deci, nici nu stiu daca e o veste buna sau o veste proasta pe care v-o dau", a afirmat Ponta in sedinta de Guvern.

Ministrul Daniel Chiritoiu a declarat, la randul lui, ca va salariile angajatilor Oltchim pe luna august vor fi achitate pana la finalul aceste saptamani.

"Vineri, va intra in teste prima sectie de lucru la Oltchim, iar luni va reincepe productia acolo. De asemenea, pana la sfarsitul saptamanii, acordam lichidarea la salariile pe luna august si speram ca saptamana viitoare sa achitam jumatate din luna septembrie. Am schimbat toata conducerea, 25 de directori de acolo, inclusiv pana la sefii de sectie", a precizat Chitoiu.

Acesta a adaugat ca, in cursul zilei de joi, o echipa tehnica din cadrul MECMA se va deplasa la Buxelles, alaturi de seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, in vederea discutarii pe marginea acordarii ajutorului de stat pentru Oltchim.

Chitoiu: Saptamana viitoare va fi repornita activitatea la Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, in cadrul unei emisiuni televizate ca ministrul Economiei va continua sa faca parte din guvern si din 2013 daca rezolva problema combinatului Oltchim.

Privatizarea combinatului Oltchim a esuat dupa ce adjudecatarul licitatiei, Dan Diaconescu, nu a platit suma convenita de 45 de milioane de euro pentru pachetul de actiuni detinut de Ministerul Economiei.

Diaconescu a tergiversat semnarea contractului pana in ultima zi a perioadei in care se putea derula tranzactia.

Premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, au anulat, cu cateva ore inainte de termenul legal, contractul cu Dan Diaconescu, spunand ca acesta din urma nu a avut niciodata intentia de a cumpara combinatul.

#Ponta declaratii Chiritoiu, #Ponta declaratii Oltchim, #Ponta declaratii ministrul Economie , #Guvernul Romaniei