Ponta: Banii de la primarii merg la Sanatate si la sportivi - Vezi toate declaratiile

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 15:43
2607 citiri
Ponta: Banii de la primarii merg la Sanatate si la sportivi - Vezi toate declaratiile

"Din cei 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu ii daduse alesilor locali, putem sa recuperam suma de 387 de milioane, peste 50% din banii irositi pe criterii electorale", a precizat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte.

Acesta a subliniat faptul ca banii obtinuti de la primariile PDL si UDMR vor fi redistribuiti catre recompensarea echipelor de gimnastica, dar si pentru suplimentarea bugetului la Ministerul Sanatatii si pentru acordarea unui ajutor de tratament in strainatate, in cazul actorului Serban Ionescu.

Iata toate declaratiile facute de premierul Victor Ponta:

- Am adoptat cele doua ordonante de urgenta - recuperarea unor reduceri salariale si restituirea CASS luat ilegal de la pensionari.

- Am adoptat hotararea de guvern privind dublarea primelor pentru membrii de gimnastica pentru rezultatele obtinute. Acoperirea sumelor vor veni din fondul de rezerva al Guvernului.

- Avem o estimare asupra sumelor recuperate de la autoritatile locale PDL si UDMR, carora fostul guvern le daduse pentru campania electorala. Din cei 648 de milioane de lei pe care Guvernul Ungureanu ii daduse alesilor locali, putem sa recuperam suma de 387 de milioane, peste 50% din banii irositi pe criterii electorale. Acesti bani vor fi folositi pentru lucrurile care merita recompensate - situatia unor rezultate exceptionale ale echipelor sportive si suplimentarea bugetului sanatatii pentru un ajutor de tratament in strainatate, pentru Serban Ionescu.

- Am aprobat memorandumul in care obtinem de la Banca Mondiala un miliard de euro pentru acoperirea deficitelor sau a oricaror alte necesitati. De asemenea, am aprobat un memorandum privind numarul maxim de persoane care pot face parte din delegatiile ministerelor in deplasarile in straintate.

- Am constatat ca foarte multe persoane reprezentand ministere merg in tot felul de locuri exotice pentru tot felul de conferinte si forumuri. Toate sunt importante dar nu ne putem permite sa fim reprezentati la Rio de Janeiro de 12 persoane. Regula va fi de unul plus doi. Exceptiile sunt cele referitoare la NATO si institutiile europene. Daca e vorba de Bruxelles, nu putem pune asemenea reguli.

- Vreau sa transmit un mesaj de disciplina bugetara intr-o perioada dificila.

- Am analizat o prima prezentare facuta de domnul Leonard Orban, referitoare la situatia obligatiilor pentru a accelera ritmul de absorbtie al fondurilor europene

- Corpul de control cu cei din Ministerul de Finante vor efectua doua controale- la Posta Romana, care se afla in pericol de a intra in insolventa pentru ca fosta conducere a pierdut procesele si are de platit o amenda de 103 milioane de lei fata de Consiliul Concurentei si 110 milioane de lei catre ANAF. Astfel, aproximativ 250 de directori nou angajati vor trebui sa ne dea explicatii referitoare la situatia in care a ajuns Posta Romana.

- Al doilea control este la solicitarea Ministerului Agriculturii la Agentia Domeniilor Statului - in acest moment, agentia are o valoare totala a creantelor de 375 de milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#control posta romana, #declaratii Victor Ponta, #insolventa posta romana, #datorii Posta Romana, #hotarare guvern ponta , #Hotarare guvern