Ajutoarele pentru incalzire vor fi acordate in conditii mai stricte

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 15:53
1999 citiri
Ajutoarele pentru incalzire vor fi acordate in conditii mai stricte

Guvernul a aprobat o ordonanata prin care persoanele care au o casa de vacanta sau un automobil cu o capacitate cilindrica mai mare de 1600 centimetri cubi nu vor putea primi ajutoare de incalzire, informeaza NewsIn.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat ca Guvernul a aprobat, luni, un proiect de modificare al OG 5/2003 referitoare la conditiile acordarii ajutoarelor la incalzire.

"Venim cu o noua filosofie pe acordarea de ajutoare si vorbim de doua tipuri de abordare legate de testarile de venituri si testarile de mijloace. Aceste testari reprezinta nucleul fundamental al noului Cod de asistenta sociala", a declarat Botis, dupa incheierea sedintei de luni a Executivului.

Botis a precizat ca actul normativ este elaborat astfel incat ajutoarele de incalzire sa ajunga la familiile care au cu adevarat nevoie de ele, fara ca plafonul maxim de 615 lei sa fie modificat.

Lista anexa a ordonantei va contine testele de venit si de mijloace care vor determina daca o persoana este eligibila pentru aceste ajutoare.

Daca o anumita persoana detine anumite mijloace care ii pot aduce venituri suplimentare nu va mai primi ajutor pentru incalzire.

Ministrul a dat ca exemplu posesia unui alt imobil decat cel de domiciliu sau detinerea unuui autovehicul cu o cilindree mai mare de 1600 de centimetri cubi.

"Peste 10% din familiile care au primit ajutoare de incalzire ar putea sa nu se mai incadreze in noile teste", a estimat ministrul Muncii invocand informatiile primite de la primarii.

Totodata, au fost inasprite si sanctiunile pentru cei care fac declaratii neconforme cu realitatea referitoare al veniturile lor, dar si pentru primarii care accepta dosare neeligibile, cuantumul amenzilor putand ajunge si la 5000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutoare incalzire venituri conditii , #Ministri