Alocatiile complementara si monoparentala, unificate, pragul de atribuire scade cu 100 lei

Luni, 30 August 2010, ora 14:48
1928 citiri
Alocatiile complementara si monoparentala, unificate, pragul de atribuire scade cu 100 lei

Guvernul dezbate luni, in prima lectura, un proiect de lege prin care alocatia complementara pentru sustinerea familiei e unificata cu cea monoparentala, iar pragul pentru atribuirea acestei noi alocatii scade cu 100 lei, de la 470 la 370 lei pe venit pe membru de familie, sustin surse ministeriale.

Unificarea celor doua tipuri de alocatii, de care beneficiau familiile cu venituri de pana la 470 lei pe membru de familie, este inclusa intr-un proiect de Lege privind alocatia pentru sustinerea familiei, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihai Seitan, declara, in 24 august, pentru MEDIAFAX, ca suma indemnizatiilor acordate unei familii sau unei persoane singure nu va putea depasi un anumit plafon, care va fi stabilit prin Codul social, document care trebuie finalizat in luna octombrie.

Ministrul Mihai Seitan a precizat ca plafonul maxim pentru suma indemnizatiilor pe care o familie sau o persoana le pot primi nu a fost inca stabilit.

Demnitarul a explicat ca aceasta masura va fi luata pentru a nu incuraja "nemunca", aratand ca in prezent sunt multe cazuri in care veniturile cumulate din ajutoare sociale ajung la 3.000 - 4.000 de lei lunar. Seitan a mai spus ca noul act normativ va directiona fondurile din bugetul asigurarilor sociale doar catre cei care au nevoie de sprijin.

Ministrul Muncii a adaugat ca o parte din indemnizatii vor disparea, in sensul ca vor fi comasate, dand ca exemplu persoanele cu handicap, pentru care legislatia actuala prevede 13 tipuri de indemnizatii iar in Codul social va mai exista doar un singur tip.

Mihai Seitan a mai spus ca in sedinta de Guvern de miercuri urmeaza sa fie discutate doua elemente din Codul social, respectiv Legea venitului minim garantat si Legea alocatiilor familiale.

El a precizat ca acestea au fost deja dezbatute in coalitie si miercuri ar putea fi aprobate.

Ministrul Muncii a mai explicat ca in Codul social va fi integrata toata legislatia privind asistenta sociala, iar proiectul de act normativ trebuie finalizat pana in a doua parte a lunii octombrie.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, declara, in 20 august, ca Ministerul Muncii lucreaza la elaborarea unui cod social prin care vizeaza reducerea celor 200 de programe sociale.

Videanu preciza ca 30 la suta din fondurile acordate programelor sociale sunt costuri de administrare.

Premierul Emil Boc anunta, in 12 august ca Guvernul si-ar putea asuma din nou raspunderea in fata Parlamentului, in septembrie sau octombrie, pentru adoptarea unor legi importante, precum Codul asistentei sociale si modificarea Codului Muncii si a Legii salarizarii unitare in sectorul bugetar. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#indemnizatii scadere cod social , #Ministri