Autostrada Bucuresti-Constanta va fi gata la vara

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 17:53
2669 citiri
Autostrada Bucuresti-Constanta va fi gata la vara

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a dat miercuri startul autostrazii Medgidia - Cernavoda, urmand ca in vara anului viitor sa se poata circula pe autostrada de la Bucuresti la Constanta, informeaza MTI.

Doar pe traseul tronsonului Medgidia - Cernavoda se va circula pe cate o banda pe sens, deoarece acest tronson este cel mai intarziat dupa ce contractul initial cu societatea constructoare, Colas, a fost reziliat la inceputul anului.

MTI a organizat o noua licitatie, castigata de consortiul Astaldi SPA - Max Boegl.

Lungimea totala a tronsonului de autostrada este de 20,491 kilometri, din care 0,20 kilometri reprezinta zona de racordare la Autostrada existenta. Durata contractului este de 63 de luni, respectiv trei luni proiectare la care se adauga 12 luni executie. Perioada de garantie este de 48 luni. Obiectivul este finantat din fonduri BEI si Fonduri de Coeziune.

Pentru acest tronson, contractul de proiectare si executie este in valoare de 118,76 milioane euro fara TVA. Fata de valoarea contractului de proiectare si executie reziliat cu antreprenorul Colas in valoare de 179,70 milioane euro fara TVA, noul contract atribuit in urma desfasurarii procedurii de achizitie publica va costa cu peste 60 milioane euro mai putin.

Totodata, termenul pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda - Medgidia a fost diminuat de la 24 la 15 luni (3 luni proiectare si un an executia), deschiderea traficului fiind astfel posibila in cursul anului 2012.

"Stadiul in care se afla tronsonul Cernavoda - Medgidia ne demonstreaza tuturor ca decizia rezilierii cu Colas a fost una foarte buna, nu doar datorita pretului mai mic cu 60 milioane euro, ci si prin seriozitatea si eficienta noului antreprenor", a afirmat Anca Boagiu.

Aceasta a precizat ca anul viitor se va deschide circulatia pe podul de la Cernavoda, si se va da in circulatie la o banda pe sens a tronsonului Cernavoda - Medgidia si finalizarea integrala a tronsonului Medgidia - Constanta si ocolitoarea Constanta, ministrul estimand ca drumul Bucuresti-Constanta va putea fi parcurs in 2 ore.

#anca boagiu, #Anca Boagiu Autostrada Soarelui , #Ministri