Basescu a cerut ministrilor masuri ferme

Luni, 21 Iunie 2010, ora 09:52
1080 citiri
Basescu a cerut ministrilor masuri ferme

Deputatul Nicusor Paduraru a declarat, duminica seara, ca ministrii vor trebui sa ia masuri rapide pentru a reduce costurile bugetare, astfel incat spre sfarsitul anului sa se poata discuta un calendar al ridicarii masurilor de reducere a salariilor si pensiilor, relateaza Mediafax.

El a precizat ca la intalnirea Basescu-PDL de la Snagov, seful statului a avut un discurs dur, cerandu-le ministrilor sa ia masuri ferme, in cel mai scurt timp, pentru reducerea drastica a costurilor bugetare.

"S-a dat un termen, 1 septembrie, pana cand Guvernul sa ia decizii, pe fiecare minister in parte, pentru reducerea drastica a costurilor.

Statul va trebui sa perieze aceste costuri, astfel incat spre finalul anului sa putem discuta despre calendarul ridicarii masurilor de austeritate actuale", a spus Paduraru.

El a precizat ca din discutiile de la Snagov a reiesit ca vor trebui desfiintate unele agentii si ca vor fi necesare disponibilizari.

"Primele masuri vor trebui sa apara in doua saptamani.

Acolo unde nu se vor face, se va trece la masuri.

Daca se treneaza, in septembrie se va discuta, pe ministere, de la caz la caz", a spus Paduraru.

El a adaugat ca la Snagov nu s-a pus problema unei remanieri imediate a Guvernului si ca nu a fost abordata nici chestiunea excluderii din partid a parlamentarilor PDL care au votat motiunea de cenzura. 

#basescu, #masuri, #ministri , #Ministri