Berceanu: S-au cheltuit foarte multi bani in proiecte pe hartie

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 10:08
1655 citiri
Berceanu: S-au cheltuit foarte multi bani in proiecte pe hartie

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a acuzat, sambata, la Craiova, ca s-au cheltuit "foarte multi bani" in realizarea unor proiecte pe hartie, si nu pentru realizari in teren, el dand exemplul autostrazii Bucuresti - Ploiesti, ale carei lucrari s-au oprit un an pentru realizarea unor studii.

Ministrul democrat-liberal al Transporturilor a afirmat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca pentru realizarea unor studii si proiecte s-a blocat continuarea lucrarilor la Autostrada Bucuresti-Ploiesti, transmite corespondentul Mediafax.

"Eu am criticat si critic in continuare cheltuirea foarte multor bani in alte si alte proiecte pe hartie, si nu pentru realizari in teren. De exemplu, la Autostrada Bucuresti - Ploiesti, in loc sa se continue lucrarile, si poate acum autostrada era aproape gata, s-au oprit lucrarile si un an de zile s-au facut niste proiecte si studii foarte costisitoare pentru a se pune pe vreo 40 de kilometri o a treia banda", a declarat Berceanu.

El sustine ca proiectul largirii cu inca o banda a autostrazii presupune cheltuieli suplimentare de bani.

"Aceasta a treia banda nu insemna doar reproiectare si toate cheltuielile, dar daca ar fi de realizat ar trebui si exproprierile de facut. Ori noi nu avem o autostrada cu doua benzi pe sens, dar ne oprim din lucrari, facem proiecte, studii si cheltuim bani ca sa punem pe hartie, pe desene, o a treia banda", a mai spus ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu apreciaza ca autostrada Bucuresti - Ploiesti va avea aceleasi probleme de descarcare a traficului rutier ca autostrada care leaga Capitala de Pitesti.

"Avem o autostrada Bucuresti - Pitesti, care e pe doua benzi pana la capat si care nu creeaza nicio problema, decat la intrarea in Bucuresti. Autostrada Bucuresti - Ploiesti va avea aceleasi probleme. Ea nu descarca traficul in Bucuresti. Ea se termina in Bucuresti in trei stradute", a mai spus Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat ca sunt si cazuri de foarte multi bani alocati pe drumuri pe care nu trec mai mult de patru masini pe zi.

"Eu nu cred ca drumul Bengesti - Sebes este o prioritate si ca trebuie sa dam 400 milioane de euro ca sa facem acest drum. Iar domnul Orban a dat acest drum cu credit furnizor, deci o intreaga magarie financiara. Daca va duceti acolo trec patru masini pe zi. Este necesar, dar in prioritatea 83, nu la prioritatea 1", a spus Radu Berceanu.

Sectorul Bucuresti - Moara Vlasiei al Autostrazii Bucuresti - Ploiesti are o lungime de 19,5 km si face parte din tronsonul autostrazii care va lega Capitala de Brasov, a carei lungime totala este de 168,8 km.

Pe acest sector lucreaza consortiul italian Pizzarotti/Tirena Scavi, valoarea contractului fiind de 152,8 milioane de lei.

Pe tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, de 42,5 kilometri, lucreaza consortiul romanesc UMB Spedition/Pa &Co International/Euroconstruct Trading '98/Com-Axa.

Valoarea totala a contractului se ridica la circa 100 de milioane de euro.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
#Berceanu, #ministrul, #trasporturilor, #proiecte, #bani, #autostrada , #Ministri