Berceanu va sesiza CSAT si DNA in legatura cu banii cheltuiti pentru autostrada Transilvania

Luni, 11 Februarie 2008, ora 10:08
1368 citiri
Berceanu va sesiza CSAT si DNA in legatura cu banii cheltuiti pentru autostrada Transilvania

Senatorul PD-L, Radu Berceanu a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca va sesiza CSAT si DNA privind marirea de preturi "total nejustificata" pentru autostrada Transilvania si acuza o proasta gestionare a banilor publici din partea Companiei de Drumuri si a Ministerului Transporturilor.Radu Berceanu a aratat ca firma de consultanta, Scetauroute din Franta, angajata de beneficiar, respectiv de Compania Nationala a Drumurilor din Romania, a semnalat in mai multe randuri slaba calitate a lucrarilor efectuate de firma Bechtel, faptul ca lucrarile nu sunt executate conform desenelor, ca exista crapaturi in structurile autostrazii, si cu toate acestea beneficiarul a dispus alocarea a 95% din banii ceruti de firma constructoare, inainte de a face verificarile lucrarii.

"Eu nu sunt dispus sa las sa se petreaca astfel de lucruri, o sa trimit o sesizare la CSAT, pentru ca drumurile si autostrazile sunt o problema de siguranta nationala. Trei, patru,cinci miliarde de euro sunt o problema de siguranta nationala. Am sa trimit aceste documente si la DNA, poate ca intelege si DNA ca trebuie sa se ocupe de asa ceva", a spus Radu Berceanu

Fostul Minstru al Transporilor a spus ca el nu este impotriva proiectului, dar nu poate accepta ca "banii publici sa se risipeasca". El a pus la dispozitia presei un raport al consultantului efectuat in luna octombrie 2007. "in prezent, pentru nicio sectiune unde s-au executat fundatiile cu piatra sparta nu s-a atins rezistenta necesara.

Ca urmare a neatingerii valorilor portante, nu a fost demarata nicio activitate de asfaltare si nici nu va putea fi demarata activitatea de asfaltare, desi antreprenorul si-a planificat sa demareze la sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie. Noi, acum, suntem la jumatatea lui februarie si nu s-a demarat nicio activitate de asfaltare", a comentat Berceanu, citand documentul mentionat.

El i-a acuzat pe seful Companiei Nationale a Drumurilor, Mihai Grecu, si pe ministrul Transporturilor Ludovic Orban de faptul ca ar continua sa plateasca sumele cerute de Bechtel desi, lunar, firma de consultanta le atrage atentia asupra numeroaselor nereguli in derularea proiectului.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.