Boagiu "cearta" din nou constructorii de autostrazi

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 02:12
1589 citiri
Boagiu "cearta" din nou constructorii de autostrazi

Anca Boagiu s-a declarat nemultumita de modul in care firmele de constructii isi fa treaba si a precizat ca "debandada din implementarea contractelor de constructii de drumuri" trebuie sa inceteze, potrivit NewsIn.

Ministrul a mai spus ca, numai in ultimele zile, au fost aplicate penalitati de 40 de milioane de euro pentru constructorii de drumuri si de 24 de milioane de euro pentru firma care executa reabilitarea caii ferate de pe Valea Prahovei.

"Noi obligam toti constructorii prin noile contracte sa aiba grafice de executie cu sase termene intermediare. Nerespectarea unuia dintre ele atrage dupa sine o penalizare de 500.000 de euro, iar pentru fiecare zi de intarziere o suplimentare de 0,1 la suta pe zi din valoarea contractului.

In momentul in care se ajunge la o valoare de 15 la suta din contract, atunci acesta se reziliaza.

Stiu ca nu a placut acest lucru, nici rezilierile care au fost pana acum si nici penalitatile care le-am aplicat, de 40 de milioane de euro in ultimele zile pentru constructorii de drumuri si inca 24 de milioane de euro pentru firma care executa reabilitarea caii ferate de pe Valea Prahovei, nu plac nimanui, dar debandada din implementarea contractelor pe constructii de drumuri, cai ferate si cai navale in Romania trebuie sa se opreasca", a spus Anca Boagiu.

Ministrul a mai spus ca invita firmele de constructii din strainatate care nu isi fac treaba cum trebuie sunt invitate sa plece, "cu penalitatile aferente".

"Cine nu vrea sa munceasca in Romania, exista un aeroport cu un terminal nou, frumos, in forma de vioara. Ii insotim cu servicii de protocol, le asiguram si bilete la business class si ii rugam frumos sa plece in tarile de unde au venit, cu penalitatile aferente.

Daca vin cu un pedigree care ii califica in momentul in care semneaza contractul cu noi, atunci sa-l metina si in Romania", a mai declarat Boagiu. 

#anca boagiu, #constructori autostrazi, #firme constructii drumuri, #contracte constructii , #Ministri