Borbely: Amanarea taxei auto, un serviciu facut proprietarilor

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 18:07
1810 citiri
Borbely: Amanarea taxei auto, un serviciu facut proprietarilor

Laszlo Borbely, ministrul Mediului a anuntat, luni, ca guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru suspendarea aplicarii prevederilor din Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehiculele inmatriculate in Romania, inainte de 2007.

Guvernul Romaniei a propus o reducere a taxei auto cu 25%, insa Curtea Europeana de Justitie ne-a obligat la aceasta taxa suplimentara. Dar pentru ca in urma colectarii informatiilor din teritoriu, am vazut ca aceasta decizie influenteaza sute de mii de proprietari, am decis sa amanam aplicarea acestei taxe pana la 13 ianuarie 2013", a declarat ministrul Mediului.

Acesta a tinut sa precizeze ca guvernul a anuntat aceasta taxa auto inca din august 2011, iar cei care detineau masini inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 au avut cinci luni la dispozitie, pentru a le vinde. Cu toate astea, guvernul a decis sa mai acorde o sansa sutelor de mii de proprietari de masini inmatriculate inainte de 2007, iar acestia isi pot vinde masinile pana la 13 ianuarie 2013, fara a plati taxa auto la prima vanzare.

Ministrul a mentionat ca ramane in continuare in vigoare reducerea de 25% pentru cei ce inmatriculeaza dupa 13 ianuarie 2012 si li se returneaza diferenta de taxa celor care au inmatriculat masini anterior si fac o cerere in acest sens.

#laszlo borbely, #suspendare taxa auto, #restituire taxa auto, #taxa auto inmatriculare , #Ministri