Borbely Karoly a participat la Reuniunea ministrilor economiei din tarile membre ICE

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 14:37
1082 citiri
Borbely Karoly a participat la Reuniunea ministrilor economiei din tarile membre ICE

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Borbely Károly a participat, in perioada 27-28 octombrie, la Podgorita, in Republica Muntenegru, la Reuniunea ministrilor economiei din tarile membre ale Initiativei Central Europene (ICE), potrivit unui comunicat al MECMA preluat de NewsIn.

"Demnitarul roman a prezentat, cu acest prilej, participantilor la eveniment potentialul economiei romanesti, oportunitatile de afaceri si investitii oferite de Romania.

De asemenea, in marja reuniunii, Borbely Károly a purtat discutii cu reprezentanti ai Initiativei Central Europene, ai autoritatilor muntenegrene si a avut intalniri bilaterale cu reprezentantii altor tari participante", se arata in comunicat.

Obiectivul reuniunii din acest an a ministrilor economiei din tarile membre ale Initiativei Central Europeane l-a reprezentat identificarea de instrumente pentru dezvoltarea si imbunatatirea mediului de afaceri si investitional al tarilor membre ICE, in scopul diminuarii efectelor crizei financiare si economice.

Promovarea unor proiecte pentru dezvoltarea surselor de energie regenerabila si reducerea barierelor in dezvoltarea comertului au fost, de asemenea, teme de interes dezbatute in cadrul manifestarii din Republica Muntenegru.

Initiativa Central Europeana (ICE) este o forma flexibila de cooperare regionala care reuneste 18 state: Albania, Austria, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Italia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia Ucraina, Ungaria. Din 1 ianuarie 2010, Presedintia-in-Exercitiu a fost preluata de Muntenegru. Romania a detinut aceastp presedintie in anul 2009. 

#Borbely, # Karoly, # ministrii, # economie , #Ministri