Cat plateste statul pentru asigurarea militarilor aflati in misiune

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 19:33
1625 citiri
Cat plateste statul pentru asigurarea militarilor aflati in misiune

Ministerul Apararii Nationale (MApN) va organiza, la 27 februarie, o licitatie pentru furnizarea de asigurari de viata personalului aflat in misiuni de lupta, prima platita companiei castigatoare fiind estimata la 1,16 milioane de lei pentru o perioada de doi ani.

Ofertantii vor depune o garantie de participare de 23.237 lei, la care se adauga una buna executie de 10% din valoarea contractului subsecvent.

Suma asigurata pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de lupta se ridica la 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini publicat de institutie pe www.e-licitatie.ro.

In cazul riscului de invaliditate de gradul I si II, polita de asigurare va fi de 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de 40.000 euro.

De asemenea, limita de raspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de imbolnavire, ranire pe timpul si din cauza actiunilor de lupta, procesului de pregatire pentru lupta si indeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt, mutilari sau defecte fizice ireversibile ori vatamari corporale sau afectiuni ce pot fi stabilite in mod obiectiv, se mai arata in documentatia licitatiei.

Asiguratorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea in cuantum de pana la 14.000 euro, cele pentru spitalizare/tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile si mai putin de 3 zile) si cele pentru medicamente si tratament in suma de pana la 6.000 euro.

Indemnizatia de asigurare se plateste integral iar cuantumul acesteia se stabileste conform pragurilor de acoperire

"Se vor asigura militarii din Ministerul Apararii Nationale. Operatorul economic va emite politele de asigurare in termen de 3 zile de la semnarea contractului. In mod exceptional, in caz de urgenta emiterea politelor de asigurare se va face in termen de maxim 3 ore de la primirea solicitarii prin fax sau e-mail", se mai spune in caietul de sarcini.

Ofertele vor fi depuse la Unitatea Militara 01020 Dej, judetul Cluj.

MApN a mai incercat, in 2011, sa incheie o polita de asigurare de viata pentru personalul institutiei, dar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a anulat, la finele lunii iunie, procedura de atribuire a contractului, estimat la 17,58 milioane de lei pentru 4 ani.

La licitatie s-au inscris Generali, Astra si asocierea BCR Asigurari de Viata si Omniasig, care u depus ofertele la 29 aprilie.

De-a lungul timpului, printre companiile care au asigurat personalul MApN aflat in misiune s-au numarat Ardaf si Astra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mapn, #licitatie MApN, #asigurari viata militari , #Ministri