Cine este Mihai Voicu, noul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri

Marti, 07 August 2012, ora 10:54
3857 citiri
Cine este Mihai Voicu, noul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri

Vicepresedintele liberal Mihai Voicu a fost numit in functia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, in locul lui Lucian Isar, care si-a anuntat, in cursul zilei de luni, demisia. In vederea numirii lui Voicu, au fost 40 de voturi pentru si o abtinere.

Mihai Voicu s-a nascut in 1968, la Bucuresti, fiind de profesie inginer. A absolvit, in 1993, Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti.

Primul loc de munca al lui Voicu au fost ca director de departament in cadrul Zebra Industries Corporation SA, urmand apoi functai de director general al Unipaper Traders SRL, companie care se ocupa cu importul si distributia de hartie si alte produse de birotica.

Primul contact cu politica al vicepresedintelui liberal a fost in 1991, in perioada studentiei, cand a fost presedinte al Organizatiei Tineretului Universitar National Liberal. Intre 1999 si 2001, el a lucrat in Departamentul Electoral Central al PNL, iar apoi, pana in 2004, a ocupat functia de Secretar General al aceluiasi partid.

In 2004, in urma alegerilor parlamentare, Mihai Voicu ajunge deputat de Dolj. Din 29 decembrie 2004, Voicu ajunge ministru delegat pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

In aprilie 2006, dupa ce Bogdan Olteanu, ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, este ales in functia de presedinte al Camerei Deptutatilor, Mihai Voicu este desemnat ministru interimar pentru a ocupa functia lasata vacanta de acesta. La 23 mai 2006, Voicu este numit ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Voicu a luat cuvantul in plenul Parlamentului de 68 de ori in decursul a 53 de sedinte si de 116 ori in cadrul sedintelor Biroului Permanent, din 93 de intruniri. El a facut 33 de propuneri legislative si a inaintat 21 de motiuni.

Conform declaratiei de avere, Mihai Voicu detine un apartament cumparat in 2010, care masoara aproape 99 de metri patrati, si o casa primita mostenire in 1999, din care are o cota parte de 50%, cealalta jumatate apartinand mamei sale.

In 2011, el a avut un salariu brut total de aproape 79.000 lei. Voicu detine, conform declaratiei sale de avere, mai multe conturi bancare. In acestea, el are aproape 290.000 de lei si 1.500 de euro.

De asemenea, noul ministru pentru Mediul de Afaceri are un portofoliu de actiuni la BVB in valoare de 10.876 de lei, el detinand titluri la toate SIF-urile, OMV Petrom, Antibiotice SA si BRD, printre altele.

#Mihai Voicu PNL, #biografie Mihai Voicu, #Mihai Voicu ministru, #ministru Mediul de Afaceri Voicu, #demisie Lucian Isar , #Ministri