Comisie de ancheta pentru activitatea ministrului Berceanu

Marti, 16 Martie 2010, ora 14:14
1176 citiri
Comisie de ancheta pentru activitatea ministrului Berceanu

Biroul Permanent al Senatului a decis marti infiintarea comisiei de ancheta in cazul ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, si a activitatii din acest minister, fiind aprobata o componenta de 11 membri, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.

La solicitarea PDL s-a decis suplimentarea numarului membrilor comisiei de la 9 la 11, fata de propunerea initiala a PSD. Deocamdata, doar PSD si PNL au facut propuneri pentru a desemna reprezentanti in aceasta comisie. Social-democratii i-au propus pe senatorii Marius Bota, Dan Sova si Cosmin Vasile Nicula.

Liberalii i-au propus la randul lor pe Titus Liviu Pasca si Marius Petre Nicoara. Potrivit Regulamentului Senatului, la cererea unei treimi din numarul membrilor sai, Senatul poate hotari infiintarea unei comisii de ancheta. Raportul comisiei se depune la Biroul permanent, care il include pe ordinea de zi a plenului Senatului in cel mult 15 zile.

Senatorul PSD Sorin Bota a depus in luna ianuarie la Biroul Permament al Senatului o lista cu 50 de senatori PSD si PNL care sustin infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru modul in care se deruleaza contractele de la Ministerul Transporturilor.

Bota a precizat atunci ca aceasta comisie de ancheta nu-l vizeaza pe ministrul transporturilor, Radu Berceanu, ci modul in care se deruleaza contractele de la Ministrul Transporturilor in ultimii ani, inclusiv din perioada guvernarii comune PSD-PDL.

Modificarea solutiilor si preturilor pentru modernizarea DN 12, DN 15, DN 16, DN 17 si DN 19, modificarea proiectului autostrazii Transilvania, blocarea unor lucrari la unele tronsoane de autostrazi si cheltuirea nejustificata a unor bani de la bugetul ministerului sunt cateva dintre aspectele pe care comisia de ancheta le-ar putea viza, potrivit senatorului social-democrat. 

#ancheta, #berceanu, #comisie, #contracte , #Ministri