Cristian Petrescu: Prin programele de reabilitare termica vor fi create 50.000 de locuri de munca

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 12:24
2640 citiri
Cristian Petrescu: Prin programele de reabilitare termica vor fi create 50.000 de locuri de munca

Noul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Cristian Petrescu, spune la RFI ca la primavara vor fi create 50.000 de locuri de munca, prin extinderea programului de reabilitare termica a blocurilor.

"In primavara vom reusi sa mutam niste fonduri de pe alte axe si sa le aducem catre reabilitarea termica a blocurilor si vorbim despre sume consistente, prin care vom reabilita sute de blocuri si vom crea aproximativ 50 de mii de locuri de munca. Se deruleaza procedurile, sunt luate fonduri de pe alte axe, unde nu s-au cheltuit banii si decat sa stea degeaba, mai bine ii punem sa se invarteasca si sa creem locuri de munca", spune Petrescu.

Ministrul mai sustine ca va insista pe atragerea fondurilor europene. "Asta e directia pe care vom merge in continuare, atragerea cat mai multor fonduri europene, intr-un timp cat mai scurt, deci sa vedem in legatura cu procedurile de evaluare si de verificare si tot ce trebuie, sa incercam sa scurtam termenii cat mai mult, in asa fel incat fondurile sa vina cat mai multe si cat mai repede", a aratat el.

Cristian Petrescu mai sustine ca si Centrul Istoric al Capitalei si Casa Poporului trebuie valorificate mai mult, in scop turistic. Pe de alta parte, Petrescu declara ca va insista pe organizarea de evenimente, in special in Bucuresti. "Pot sa va dau o directie clara catre care ne vom indrepta si pe care o vom sprijini foarte mult, organizarea de evenimente in Bucuresti si in Romania, in general, expozitii, congrese, pentru ca aduce nu numai circulatie turistica, ci si prestigiu pentru tara organizatoare.

Vom ajuta toate organizatiile care pot sa aduca organizarea de astfel de evenimente in tara. Vorbim de congrese mondiale pe diferite ramuri. De exemplu, in medicina sunt sute de congrese anuale internationale, cu participarea a zeci de tari. Dar nu numai asta. Orice eveniment care poate sa aduca in Bucuresti oameni prestigiosi, care sa poata vorbi mai departe despre Romania, ce-au vazut in Romania, in termeni laudativi", a explicat democrat-liberalul.

"Anul trecut, cresterea numarului de turisti a fost de 17%. Mi-am propus macar sa pastrez acest segment. Bineinteles, cu cat creste mai mult, teoretic scada rata cu care ar putea sa creasca in anul urmator. Dar eu cred ca odata implementata acea strategie de brand, incepe sa dea roade. Abia de acum si de anul viitor vor incepe sa vina mai multi turisti, care au fost atrasi pe baza acestei strategii si a fondurilor care au fost cheltuite pentru promovarea Romaniei. Nu cred ca vor fi mari probleme in a mari numarul de turisti si chiar mai mult de 17%. Eu sper sa reusim", a adaugat el.

Totodata, ministrul a anuntat ca a renuntat la calitatea de presedinte, cat si de membru al Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri munca romania, #reabilitare termica blocuri romania, #cristian petrescu ministru turism , #Ministri