Dan Petre: Noii ministri sunt din categoria "Tinere Sperante"

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 13:56
1651 citiri
Dan Petre: Noii ministri sunt din categoria "Tinere Sperante"

Ministrii cabinetului Ungureanu, cu exceptia primului ministru si a lui Cristian Diaconescu, fac parte din categoria "Tinere Sperante", apreciaza analistul politic Dan Petre. In opinia sa, felul in care acestia vor scoate Romania din criza tine mai mult de "ajutorul suprastructirii ceresti".

"In afara de primul ministru si de cei care au fost condusi de formatiunile politice, vorbind de Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu si echipa de la UDMR, sunt niste oameni din categoria "Tinere sperante".

Cum vor gestiona o Romanie in criza este mai mult cu ajutorul suprastructurii ceresti, decat cu ajutorul unui program coerent. Nu mi se pare ca avem vreun loz castigator", precizeaza Dan Petre, pentru Business24.

In opinia lui Dan Petre, despre Bogdan Dragoi nu se poate spune decat ca "a facut scoala buna". "De domnul Bode...Dumnezeule, daca iarasi venim cu ministrii cu orizont judetean.

Probabil ca problema acolo nu este sa gestioneze un minister in care mare parte din capitalurile detinute de statul roman, ci sa fie un baietel cuminte care sa faca ce i se spune. Nu sunt persoane care au sarit in ochii opiniei publice prin niste calitati manageriale. Nu sunt Christine Lagarde, niciunul dintre ei", spune analistul.

Intrebat daca ar fi fost mai bine sa fie pastrati vechii ministrii, Dan Petre sustine ca in unele cazuri, da, dar ca in alte cazuri fostii ministrii nici nu ar fi trebuit numiti.

"In cazul lui Ialomitianu si Igas nu am inteles niciodata de ce au fost numiti, in afara de incordarea de muschi pe care o parte din organizatiile partidului democrat le-au avut. Raul stiut este mai bun decat raul necunoscut".

Analistul Dan Petre considera ca acum "nu cred ca este momentul de teste" si precizeaza ca sunt oameni care se pricep. Specialistul se intreba de ce nu au fost numiti Ionut Popescu, Lucian Croitoru sau Ionel Blancuesc.

"Sunt oameni in acea zona care se mai pricep. Puteau sa il numeasca pe Ionut Popescu, pe Lucian Croitoru. Au fost oameni pe care oricum i-au alergat prin public pentru acest lucru. Nu inteleg de ce nu ii folosesc. Nu cred ca domnului Croitoru i se va multumi, vreodata, pentru gestul de sacrificiu pe care l-a facut in 2009", precizeaza Dan Petre.

#ministri cabinet Ungureanu, #ministru economie, #ministru finante, #ministru , #Ministri