Discutii la Bruxelles: Agricultura, pe ordinea zilei

Luni, 19 Martie 2012, ora 14:20
1461 citiri
Discutii la Bruxelles: Agricultura, pe ordinea zilei

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, participa in perioada 19-21 martie la Consiliul de Ministri organizat la Consiliul Uniunii Europene, Bruxelles unde se vor dezbate probleme de pescuit si agricultura.

"Pe parcursul celor trei zile, ministrul Agriculturii participa la intalnirile Consiliului pe problemele de pescuit si agricultura. De asemenea, ministrul va avea o intalnire bilaterala cu Comisarul European pentru Afaceri Maritime si Pescuit, Maria Damanaki, in cadrul careia se va discuta despre implementarea Programului Operational pentru Pescuit si accesul la resurse in Marea Neagra".

"Interesul Romaniei este de a agrea aplicarea principiilor de conservare a resursei si de a limita accesul la apele romanesti in cazul nerespectarii acestor principii de conservare", se arata intr-un comunicat.

Ministrul Stelian Fuia se va intalni si cu Dacian Ciolos, Comisarul european pentru Agricultura, pentru a discuta despre noile politici agricole.

Pe parcursul acestei misiuni la Bruxelles, ministrul Stelian Fuia are intalniri bilaterale cu ministrul Agriculturii din Cehia, Petr Bendl, respectiv cu ministrul Agriculturii din Polonia, Marek Sawicki.

Ministrul este insotit de directorul in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru PNDR, Adela Stefan, directorul general al Directiei Generale Autoritatea de Management pentru POP, Marisanda Piriianu, consilierul pe afaceri europene Emilia Mohan si purtatorul de cuvant al MADR, Carmen Constantin.

#Fuia intalnire ministri, #Consiliului Ministri UE Fuia, #Fuia prezent Consiliu Ministri , #Ministri