E oficial: Florin Georgescu revine la BNR

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 10:40
1834 citiri
E oficial: Florin Georgescu revine la BNR

Actualul ministru al Finantelor, Florin Georgescu, va reveni la Banca Nationala a Romaniei, la finalul mandatului guvernamental, a declarat, marti seara, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Domnul Florin Georgescu revine la Banca Nationala", a spus Isarescu, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta.

El a raspuns astfel dupa ce primul-ministru a fost intrebat de jurnalisti daca il va mai propune pe Florin Georgescu pentru postul de ministru al Finantelor.

Ponta a raspuns la randul sau acestei intrebari, aratand ca ii va propune, dar ca stie ca va fi refuzat.

Florin Georgescu a parasit postul de prim-viceguvernator al BNR in luna mai pentru a prelua postul de ministru al Finantelor in Guvernul USL, premierul Ponta anuntand atunci ca acesta va reveni in luna decembrie la banca centrala.

Guvernul va desfiinta autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul CNVM, CSA si CSSPP vor fi preluate pana cel tarziu in luna martie a anului viitor de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Numele lui Florin Georgescu a fost vehiculat in presa ca posibil viitor presedinte al acestei noi institutii.

Luni seara, intrebat daca noua structura va fi condusa de actualul ministru al Finantelor, Florin Georgescu, premierul a raspuns doar ca acesta nu va mai conduce Ministerul Finantelor in viitorul guvern, deoarece doreste sa lucreze din nou ca prim-viceguvernator al Bancii Nationale.

Intrebat de asemenea daca astfel la cele trei autoritati actuale nu vor fi inlocuiti sefii numiti in perioada fostului guvern, in contextul unei alte majoritati parlamentare, de catre o persoana numita acum de noua majoritate parlamentara, premierul a raspuns ca ar fi gresit sa se creada ca "guvernatorul Isarescu ar dori sa puna" la conducerea noii structuri o persoana din cadrul USL.

#Georgescu BNR, #Isarescu declaratii Georgescu, #Georgescu ministru BNR , #Ministri