Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

Vineri, 10 August 2012, ora 14:44
1595 citiri
Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

Scandalul cifrelor de la refrendum continua. Parchetul il acuza pe Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat al Administratiei, de abuz in serviciu.

Parchetul cere Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

"In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente", se arata intr-un comunicat al Parchetului, remis Ziare.com.

Sursa citata precizeaza ca tocmai acest minister, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, "a fost indrituit de Guvernul Romaniei prin H.G. nr.682/07.07.2012 sa selecteze si sa prelucreze datele privind cetatenii cu drept de vot, sa le tipareasca si sa le puna la dispozitia primarilor.

Citeste mai multe despre Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#urmarire penala Paul Dobre, #Paul Dobre Parchet, #acuzatii Paul Dobre , #Ministri